Un centenar de rectors universitaris i acadèmics reclamen l’amnistia

Convocats per Òmnium, han escenificat el suport amb una fotografia a l'edifici històric de la Universitat de Barcelona

Els rectors de les universitats públiques catalanes i més d’un centenar d’acadèmics i investigadors han reclamat l’amnistia per als líders independentistes empresonats.

Convocats per Òmnium Cultural, han escenificat el seu suport amb una fotografia a l’edifici històric de la Universitat de Barcelona al costat del vicepresident de l’entitat, Marcel Mauri, que ha destacat el paper de les universitats com a “punt de trobada dels valors compartits”.

“Les universitats del nostre país, una de les peces clau per a la sortida de la crisi econòmica i social que patim, han tornat a demostrar que estan sempre al costat dels drets i les llibertats”, ha assegurat, i ha considerat “evident” el “gran consens de país a favor de l’amnistia”.

Han participat en la iniciativa els rectors de les universitats públiques catalanes, així com personalitats del món acadèmic català, també d’algunes universitats internacionals.

Òmnium ha anunciat que durà a terme una mobilització massiva arreu de Catalunya el pròxim 10 d’abril amb l’objectiu de mostrar que l’amnistia “és un dels grans consensos de país que aplega el suport de més del 80% de la societat”. En aquest sentit, continua recollint signatures de suport a la llei d’amnistia, que aquesta setmana va ser rebutjada per la Mesa del Congrés dels Diputats.

D’altra banda, el Comitè d’Afers Legals i Drets Humans del Consell d’Europa torna a denunciar l’empresonament de Jordi Cuixart i fa una crida a revisar les restriccions que pateix. En un informe, la relatora europea qüestiona la independència de la justícia espanyola, i remarca el caràcter polític del judici al procés. També denuncia les “represàlies i intimidació” als defensors dels drets humans i hi inclou el president d’Òmnium Cultural.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides