Illa retreu a Aragonès que perjudica Catalunya pactant amb la CUP

El líder del PSC considera que “no estem en allò que hem d’estar” i veu l’aspirant a la presidència sotmès als cupaires

Salvador Illa
Salvador Illa

Salvador Illa, el cap de files del PSC, ha retret al candidat d’ERC a la investidura, Pere Aragonès, que pretengui esdevenir president en l’actual context de crisi pactant amb la CUP, un acord que considera perjudicial en diversos aspectes per al futur de Catalunya.

En aquest sentit, el socialista ha afirmat que “no estem en allò que hem d’estar”, i ha qüestionat que, de la mà amb la CUP, Aragonès pugui impulsar polítiques que generin riquesa i encarar els reptes de futur amb estabilitat amb seguretat jurídica, ja que s’ha compromès amb la CUP a sotmetre’s a una qüestió de confiança a mig mandat.

Així mateix, ha advocat per protegir els Mossos d’Esquadra i per la concòrdia, mentre ha ubicat els cupaires “al costat dels que provoquen aldarulls” i Aragonès, en la lògica de la confrontació.

Illa ha insistit sobre els eventuals inconvenients de l’acord amb la CUP -“se’n recorda d’Artur Mas i la paperera de la història?”-, i ha dit que Aragonès està sotmès políticament, moralment i intel·lectualment a aquesta formació.

A més, ha retret a l’actual vicepresident una manca de suport als treballadors catalans i s’ha preguntat, referint-se a la crisi econòmica, la divisió i els reptes de futur, “què més ha de passar?”.

També ha considerat que la declaració d’intencions de l’aspirant a la investidura ha estat “una esmena a la totalitat” contra els governs de Carles Puigdemont i Quim Torra, en els quals Aragonès ha estat dels principals responsables econòmics.

Illa, que ha afirmat que a Catalunya “ho tenim tot per tirar endavant”, també ha dit que el canvi polític està ja en marxa i que cal “valentia, no radicalitat”. En aquest sentit, ha proclamat que l’alternativa del PSC a allò que ha descrit com una dècada de decadència és formar un govern d’esquerres, i ha allargat la mà a Aragonès per assolir “un pacte per la salut”.

Així mateix, ja durant l’intercanvi de rèpliques, ha proposat a Aragonès una taula de diàleg entre partits catalans que marqui la posició catalana en la taula de diàleg amb el govern espanyol.

(Visited 179 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari