Junts s’abstindrà i impedirà l’elecció de Pere Aragonès en primera votació

Així ho ha decidit l'executiva a l'espera de continuar negociant de cara al segon debat, que podria ser dimarts

Pere Aragonès amb Jordi Sànchez
Pere Aragonès amb Jordi Sànchez

L’executiva de Junts ha decidit aquest dijous a la tarda abstenir-se en la investidura de demà divendres del candidat republicà a la presidència de la Generalitat, Pere Aragonès. El partit ha pres la decisió després que la CUP hagi anunciat que donarà suport a la investidura del líder d’ERC i a un acord amb els republicans en diversos punts socials.

Amb aquesta posició dels 32 diputats de JxCAT, i amb la previsible oposició de la resta de l’hemicicle, Aragonès no serà investit president, en obtenir el suport de 42 diputats (33 d’ERC i 9 de la CUP). Per tant, es convocarà una segona volta de la investidura, previsiblement el pròxim dimarts.

En un comunicat, JxCAT ha explicat que la comissió negociadora, integrada per Jordi Sànchez, Elsa Artadi, Josep Rius, Míriam Nogueras i Francesc de Dalmases, ha informat de les nombroses reunions que han mantingut aquests dies amb ERC i la CUP.

“El balanç d’aquestes trobades és que no s’ha pogut arribar a cap acord de legislatura que garanteixi un govern estable que permeti sortir de la crisi social i econòmica que pateix Catalunya i que, a la vegada, implementi el mandat de les eleccions del 14-F, en què l’independentisme va superar per primer cop a la història el 52% dels vots”, diu el comunicat.

Davant d’això, “l’Executiva ha decidit abstenir-se en la primera volta del debat d’investidura del candidat Pere Aragonès”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides