Vergés tanca la porta a aixecar més restriccions per Setmana Santa

Contradiu així la consellera Budó, que va anunciar que estudiarien obrir la restauració a les nits

Alba Vergés

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha descartat aquest dijous que es puguin aixecar més restriccions per Setmana Santa, tal com va explicar la portaveu del Govern, Meritxell Budó, dimarts afirmant que s’estudiaria permetre obrir la restauració a les nits. Vergés ha tancat la porta a aquesta possibilitat davant l’estancament de les dades de la pandèmia.

La consellera de Salut ha assegurat que les mesures que van entrar en vigor dilluns són per 15 dies i que un cop aquest període acabi la idea és prorrogar-les.

En una compareixença al costat del conseller de l’Interior, Miquel Sàmper, Vergés també ha aprofitat per remarcar que el confinament comarcal es manté tot i que s’inclou l’excepció de la mobilitat permesa per a la bombolla de convivència.

Els advertiments del Govern sobre la mobilitat han anat precedits per la descripció d’una situació assistencial que es podria complicar si l’estancament derivés en una pujada de contagis. Ara mateix hi ha 423 persones amb Covid-19 a les UCI i si es mira el patró de les onades precedents, una nova onada ara implicaria poder arribar a 800 llits de crítics més ocupats amb el problema que això suposa per atendre altres urgències.

Així mateix, també s’ha advertit de l’estat d’estrès dels professionals sanitaris, que es veurien obligats a treballar amb una pressió doble de la que van tenir fa un any, ha explicat el director del CatSalut, Adrià Comella.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.