L’arquebisbe de la Seu acusa l’alcalde de mentir sobre un “hipotètic acord” per fer avortaments a l’hospital

Els dos sacerdots del patronat del centre hospitalari han dimitit de les seves funcions a l'entitat

Hospital de la Seu d'Urgell

Confusió màxima a la Seu d’Urgell. El Bisbat d’Urgell, que lidera l’arquebisbe i copríncep d’Andorra, Joan-Enric Vives, i que forma part del patronat de la Fundació Sant Hospital de la Seu d’Urgell juntament amb l’ajuntament de la ciutat, ha assegurat que les declaracions que va efectuar aquest dijous l’alcalde Jordi Fàbrega sobre “un hipotètic acord” per fer avortaments a l’Hospital de la Seu “no s’ajusten a la veritat” i creen “una confusió en l’opinió pública”.

Fàbrega, que presideix la Fundació Sant Hospital de la Seu d’Urgell en ser l’alcalde del municipi, va anunciar aquest dijous, després de mantenir una reunió amb els altres nou patrons de l’entitat (quatre dels quals són designats pel bisbat), que el patronat havia decidit començar els tràmits necessaris perquè es puguin practicar avortaments farmacològics a l’hospital del municipi, és a dir, aquells que es poden realitzar fins a la novena setmana de gestació.

La iniciativa no va ser votada pels quatre representants del bisbat mentre que els altres sis patrons (l’alcalde Fàbrega, un representant del grup municipal d’ERC, un del PSC, un de la CUP i dos membres del Departament de Salut) van votar-hi favorablement.

Doncs bé, a última hora d’aquest dijous, el Bisbat de la Seu d’Urgell va emetre un comunicat on, a més de desmentir les declaracions del batlle, afirma que a la reunió no s’ha posat “a votació formal cap decisió dels membres del Patronat sobre impulsar-hi l’avortament farmacològic”. En aquest sentit, subratllen que l’ordre del dia “només indicava el tractament de “la valoració de la incorporació de la interrupció farmacològica de l’embaràs a la cartera de serveis de la Fundació Sant Hospital”, sense explicitar que es prendria cap acord per part del Patronat”.

La principal conseqüència d’aquesta gran controvèrsia és que els dos sacerdots que són patrons han decidit abandonar la seva participació a l’entitat. Tant Mn. Josep Maria Mauri, número dos del obispado, com el rector de la parròquia de Sant Ot, Mn. Ignasi Navarri, han volgut deixar clar que “la postura de l’Església Catòlica ha estat sempre la defensa de la vida, des dels seus inicis fins a la seva fi natural, i especialment pel que fa als més febles i desvalguts.” Així mateix, cal recordar la ferma de defensa de Vives de la vida i la seva amenaça de fer un pas enrere si a Andorra s’acaba aprovant la interrupció de l’embaràs en determinats supòsits. Per cert, està previst que el rei Felip VI faci una visita institucional a Andorra els dies 25 i 26 de març i, justament, serà rebut per Vives i per Patrick Strzoda, representant del cap d’Estat francès.

L’altre gran impacte d’aquesta operació és que professionals d’altres centres hospitalaris s’hauran de desplaçar a la Seu atès que la majoria dels sanitaris de l’àrea maternoinfantil de l’hospital han fet objecció de consciència per evitar involucrar-se en possibles avortaments.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.