Costa situa els acords del Parlament per sobre de la justícia

L'exvicepresident de la cambra rebutja l'autoritat dels tribunals penals sobre l'activitat parlamentària

Josep Costa
Josep Costa

Josep Costa, l’exvicepresident primer del Parlament de Catalunya, ha expressat aquest dimecres el seu rebuig contra el fet que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) hagi admès a tràmit una querella de la Fiscalia contra quatre membres de la Mesa del Parlament de l’anterior legislatura, entre els quals ell mateix i l’expresident de la cambra Roger Torrent.

Costa ha escrit a Twitter que “no reconec, ni reconeixeré mai, l’autoritat del Tribunal Superior de Justícia (o qualsevol altre tribunal penal), per jutjat cap acord o tramitació parlamentària”, i ha rematat el tuit afirmant: “El Parlament serà inviolable o no serà un parlament”.

En la mateixa línia, l’exsecretari primer Eusebi Campdepadrós ha manifestat que “cap tribunal no té legitimitat per requerir la Mesa del Parlament perquè no admeti a tràmit o impedeixi un debat parlamentari” i que “únicament vam aplicar el Reglament i emparar els drets polítics dels diputats i dels seus electors”.

La Sala Civil i Penal del TSJC ha admès a tràmit la querella que va presentar la Fiscalia contra Roger Torrent (ERC), Josep Costa, Eusebi Campdepadrós (Junts) i Adriana Delgado (ERC) per la presumpta comissió d’un delicte de desobediència, per haver permès la tramitació de dues resolucions en defensa del dret d’autodeterminació i de la reprovació de la monarquia espanyola.

El TC havia avisat a la Mesa que havia d’impedir o paralitzar iniciatives que suposessin ignorar o eludir la suspensió de resolucions parlamentàries com la que va iniciar el procés independentista, i els va advertir que podrien haver d’afrontar responsabilitats si incomplien aquesta indicació. Torrent, Costa, Campdepadrós i Delgado, no obstant això, i malgrat l’advertiment dels lletrats del Parlament, van tirar endavant amb la tramitació de totes dues.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.