Borràs reuneix una hora abans els independentistes de la Mesa

Costa i Camdepadrós expliquen que Torrent també va ho fer i ho va deixar de fer

Reunió de la Mesa del Parlament
Reunió de la Mesa del Parlament

La presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, ha convocat una reunió només amb els altres quatre membres de la Mesa del Parlament que són independentistes, abans que es reuneixin per primer cop tots set nous integrants de l’òrgan rector de la cambra catalana, aquest dimarts.

Hi estaven convocats, per tant, la vicepresidenta primera Anna Caula (ERC) i els secretaris Jaume Alonso-Cuevillas (Junts), Pau Juvillà (CUP) i Ruben Wagensberg (ERC), a les 9 del matí, una hora abans que comencés la reunió de tots els membres, que inclou els socialistes Eva Granados, que és la vicepresidenta segona, i Ferran Pedret, secretari.

Pedret ha expressat el seu malestar per aquesta reunió prèvia, que considera “un senyal” que Borràs “pretén exercir la presidència amb un sectarisme i manca de sentit institucional sense precedents”.

L’exvicepresident primer del Parlament i company de files de Borràs, Josep Costa, ha respost, però, que reunions com aquestes ja es feien durant l’anterior legislatura, quan el president de la cambra era Roger Torrent.

Costa ha explicat que “els membres de la mesa dels grups de la majoria [independentista] ens reuníem setmanalment per coordinar-nos (fins que el president ens va deixar de convocar)“. “No em consta cap crítica per part seua. Ergo, no deu ser tan greu”, ha afegit.

“Cosa ben normal”, troba Eusebi Campdepadrós, un altre exmembre de la Mesa de Junts que ha explicat el mateix que Costa. Aquest exsecretari primer també ha replicat Pedret dient que suposa que es reuneix amb Granados sense convidar els independentistes.

(Visited 255 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari