Salut retira 2.000 dosis d’AstraZeneca “per prevenció”

La farmacèutica nega que la seva vacuna causi trombosi i torna a rebaixar les previsions de lliurament a la UE

La consellera Alba Vergés
La consellera Alba Vergés

El Departament de Salut de la Generalitat ha retirat 2.000 dosis de la vacuna d’AstraZeneca contra la covid-19 “per prevenció”, davant la sospita que puguin tenir relació amb casos de trombosi, extrem que està investigant l’Agència Europea del Medicament (EMA).

Tot i que Salut també ha anunciat que manté el pla de vacunació previst en qualsevol cas, ha apartat les dosis d’un lot d’AstraZeneca fins que l’EMA enllesteixi un informe sobre els casos de trombosi, detectats a Àustria i Dinamarca. Es tracta de 2.000 dosis d’un lot del qual Salut ja n’ha administrat 37.000.

La companyia farmacèutica ha afirmat aquest divendres que els seus estudis no han trobat evidències que la vacuna contra la covid-19 incrementi el risc de trombosi. De fet, ha manifestat que aquests episodis son proporcionalment menys nombrosos en la mostra de vacunats analitzada que entre la població en general.

També la ministra de Sanitat, Carolina Darias, i el govern britànic han afirmat que la vacuna és segura. Astúries, Andalusia i Castella i Lleó han suspès l’administració d’aquestes vacunes, que se segueixen injectant, en canvi, al Canadà, Austràlia, Filipines i el Vietnam.

D’altra banda, AstraZeneca ha rebaixat les previsions de lliurament de dosis compromeses amb la Unió Europea, que ara ha situat en els 30 milions aquest mes de març i 20 milions més durant l’abril. Segons un document revelat per Reuters, la farmacèutica calculava a finals del mes de febrer que podria proporcionar 34 milions de dosis durant el primer trimestre a la UE, una mica més d’un terç dels 90 milions que havia acordat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.