La Generalitat avisa a Sanitat sobre la vacuna d’AstraZeneca: “O actuen ells o actuarem nosaltres”

Vergés i Argimon reclamen poder administrar aquesta vacuna a persones de més de 55 anys i recorden que alguns països europeus ja ho estan fent

Argimon i Vergés
Argimon i Vergés

La consellera de Salut, Alba Vergés, i el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, han advertit al govern central que si no permet administrar la vacuna d’AstraZeneca a les persones de més de 55 anys, ho farà la Generalitat: “Tenim clar que no podem esperar molt més. Ens juguem la salut dels nostres ciutadans. Així, doncs, o actuen ells o actuarem nosaltres”.

En un article a La Vanguardia, recorden que països europeus com França, Alemanya, Suècia, Itàlia, Grècia, Bèlgica o Andorra han aixecat el veto a la vacuna d’AstraZeneca per les persones grans després que unes dades preliminars d’una investigació d’Escòcia demostrin que els ingressos hospitalaris de majors de 80 anys han caigut un 81% a partir de la quarta setmana de la vacunació.

Així mateix, la consellera i el secretari de Salut Pública subratllen que “l’Organització Mundial de la Salut (OMS) també recomana la immunització per majors de 65 anys i recorda que davant l’escassetat de vacunes, els països no haurien de ser temorosos amb Astra”.

Tant Vergés com Argimon reclamen al Ministeri de Sanitat “més cintura i adaptar-se a les noves evidències” i carreguen contra la cartera que dirigeix Carolina Darias: “Només una administració sense competències com el ministeri és capaç de no aportar agilitat a la presa de decisions. Als que ens toca assumir totes les responsabilitats no estem disposats, perquè si no ens quedarem endarrere i això no ens ho podem permetre”.

D’altra banda, consideren que hi hauria menys debat si la Generalitat disposés de “suficients dosis de Pfizer-BioNTech” i atribueixen aquesta falta al govern central: “Tampoc deixarem de reclamar al govern espanyol que faci el que els correspon, una sola cosa en la gestió de la pandèmia, que es posar a disposició les dosis per poder vacunar el màxim número de persones possible”.

(Visited 117 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari