La Generalitat avisa a Sanitat sobre la vacuna d’AstraZeneca: “O actuen ells o actuarem nosaltres”

Vergés i Argimon reclamen poder administrar aquesta vacuna a persones de més de 55 anys i recorden que alguns països europeus ja ho estan fent

Argimon i Vergés
Argimon i Vergés

La consellera de Salut, Alba Vergés, i el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, han advertit al govern central que si no permet administrar la vacuna d’AstraZeneca a les persones de més de 55 anys, ho farà la Generalitat: “Tenim clar que no podem esperar molt més. Ens juguem la salut dels nostres ciutadans. Així, doncs, o actuen ells o actuarem nosaltres”.

En un article a La Vanguardia, recorden que països europeus com França, Alemanya, Suècia, Itàlia, Grècia, Bèlgica o Andorra han aixecat el veto a la vacuna d’AstraZeneca per les persones grans després que unes dades preliminars d’una investigació d’Escòcia demostrin que els ingressos hospitalaris de majors de 80 anys han caigut un 81% a partir de la quarta setmana de la vacunació.

Així mateix, la consellera i el secretari de Salut Pública subratllen que “l’Organització Mundial de la Salut (OMS) també recomana la immunització per majors de 65 anys i recorda que davant l’escassetat de vacunes, els països no haurien de ser temorosos amb Astra”.

Tant Vergés com Argimon reclamen al Ministeri de Sanitat “més cintura i adaptar-se a les noves evidències” i carreguen contra la cartera que dirigeix Carolina Darias: “Només una administració sense competències com el ministeri és capaç de no aportar agilitat a la presa de decisions. Als que ens toca assumir totes les responsabilitats no estem disposats, perquè si no ens quedarem endarrere i això no ens ho podem permetre”.

D’altra banda, consideren que hi hauria menys debat si la Generalitat disposés de “suficients dosis de Pfizer-BioNTech” i atribueixen aquesta falta al govern central: “Tampoc deixarem de reclamar al govern espanyol que faci el que els correspon, una sola cosa en la gestió de la pandèmia, que es posar a disposició les dosis per poder vacunar el màxim número de persones possible”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.