Puigdemont diu que “ha perdut la democràcia europea” amb l’aixecament de la seva immunitat

Comín assegura que el 42% d’eurodiputats que han votat en contra o s’han abstingut “han dit a Espanya: Així no"

L’eurodiputat Carles Puigdemont ha assegurat aquest dimarts, després que el Parlament Europeu hagi decidit retirar la seva immunitat així com la de Toni Comín i la de Clara Ponsatí, que “és un dia molt trist” per l’Eurocambra. En una compareixença de premsa conjunta amb els altres dos eurodiputats de JxCat, Puigdemont ha lamentat haver perdut la immunitat, però ha remarcat que “el Parlament Europeu ha perdut encara més i, com a conseqüència d’això, també ha perdut la democràcia europea”.

L’expresident català ha volgut agrair el suport dels diputats que “han rebutjat donar suport a l’estratègia de repressió contra la dissidència política” i ha subratllat que ha estat un suport més ampli del que preveien.

Puigdemont també ha assegurat que “estem davant d’una clara persecució política” i veu un clar vincle entre la retirada del tercer grau als presos independentistes de Lledoners i la pèrdua de la immunitat: “Les autoritats espanyoles han esperat a saber el resultat abans de retirar el tercer grau als presos”.

D’altra banda, l’eurodiputat de JxCat ha confirmat que presentaran un recurs davant el Tribunal de Justícia de la Unió Europea perquè “és l’únic que pot restaurar el dany que suposa per a la democràcia europea el fet que s’hagi retirat, per raons polítiques, la immunitat a tres membres del Parlament”.

Per la seva part, Toni Comín ha emfatitzat que un 42% dels eurodiputats hagi votat en contra o s’hagi abstingut: “Han dit a Espanya: ‘així no’”. També ha dit que “possiblement sigui el suplicatori amb més rebuig de la història de l’Eurocambra”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.