Tardà diu que un govern d’ERC i Junts “seria un Vietnam diari”

L'exdirigent republicà demana a la CUP i els comuns "deixar-se de punyetes"

L’exportaveu d’ERC al Congrés dels Diputats, Joan Tardà, ha afirmat que “el futur l’hem de construir amb més gent”. Per a Tardà el fet de tornar a formar un govern a la Generalitat entre ERC i JxCat “podria néixer molt viciat” , afegint que “a més a més, seria un Vietnam diari”.

Per a l’exdirigent republicà el que cal a Catalunya és un nou govern marcadament d’esquerres i independentistes, per la qual cosa ha afirmat que “la CUP i En comú Podem crec que haurien de fer un pas endavant i deixar-se de punyetes”.

En declaracions a RTVE, Tardà ha afirmat que un govern format de nou per ERC i JxCat provocaria un empantanament del procés independentista, assegurant que “empantanament és igual a crear les condicions objectives perquè el procés es podreixi”.

En aquest context, l’exdirigent republicà considera que els hereus de CDC, ara a JxCat, no volen perdre l’hegemonia a Catalunya i assumir que ara és el republicanisme el que té la capacitat de liderar el procés. Tardà, en referència a JxCat, ha alertat que “espero que no siguin tan suïcides com per provocar una nova comptesa electoral, que evidentment seria imperdonable”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

1 comentari a “Tardà diu que un govern d’ERC i Junts “seria un Vietnam diari””

Deixa un comentari

Notícies més llegides