Sanitat acorda amb les comunitats el tancament per Setmana Santa

L'acord, que s'ha de ratificar dimecres que ve, també preveu el toc de queda de les 10 de la nit a les 6 del matí

Acord del Ministeri de Sanitat i les comunitats per mantenir el tancament perimetral durant la Setmana Santa. Així, no es permetrà la mobilitat entre autonomies excepte pels motius ja previstos en l’actual estat d’alarma, com la tornada al lloc de residència habitual o causes de força major. S’ha decidit en la Comissió de Salut Pública d’aquest dijous i s’haurà de ratificar en la interterritorial de dimecres de la setmana que ve.

El document demana evitar “viatges no necessaris” i insta els governs autonòmics a “no abaixar el nivell d’alerta” des de les dues setmanes abans de Pasqua “encara que els indicadors siguin favorables”. En cas d’haver de fer el desplaçament, es recomana fer-se una PCR o un test d’antígens abans del viatge o en arribar a la destinació.

També s’ha establert limitar les reunions en espais públics o privats a un màxim de quatre persones tant a l’exterior com a l’interior i mantenir el toc de queda entre les deu de la nit i les sis del matí.

El govern de Madrid ha votat en contra de la proposta del Ministeri a la Comissió de Salut Pública, però ha afegit que “sempre acata” la decisió. Rebutja tant el tancament perimetral com avançar a les 22 hores el toc de queda, que ara té establert a les 11 de la nit, i reduir l’aforament a les terrasses de 6 a 4 persones per taula.

El principal canvi respecte a l’esborrany que s’ha portat a la comissió és que s’ha eliminat del text, per falta d’acord, la recomanació que els estudiants universitaris que viuen en alguna altra regió o país durant el curs no tornin a casa per les vacances.

La Comissió de Salut Pública ha decidit també fer una campanya institucional per evitar que es relaxin les mesures de prevenció, amb el lema “No salvem setmanes, salvem vides”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides