El tàndem Gerard Esteva & Rafael Niubò intenta apoderar-se de l’esport català amb el retorn d’ERC

Les grans federacions catalanes, com la de futbol, recelen de la manera com s’han repartit les subvencions per combatre la crisi de la pandèmia

Gerard Esteva

Sectors de l’esport català recelen del canvi que arriba a les seves estructures de govern des que se sap que aquest feu del poder exconvergent recaurà en mans d’ERC. Un gir que, com en els temps del tripartit, recuperarà les posicions de privilegi, de control i de negoci del polèmic Rafael Niubò i el seu entorn.

S’especula que Rafael Niubó segueix i seguirà retirat de la política activa si no fos perquè la seva activitat empresarial, vinculada als grans negocis de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), especialment la divisió de centres esportius regentats des de la Unió Barcelonina d’Associacions Esportives (UBAE), se situa en aquest univers singularment perillós i sota el controvertit paraigua de Gerard Esteva, president de la UFEC, personatge que neda i pesca en la política per al seu propi benefici i el del còctel d’empreses paraesportives al seu voltant.

La UFEC i Gerard Esteva, juntament amb Rafael Niubò, han actuat tots aquests anys, des de la mort de David Moner, com un gran ens parasitari de la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física, de la qual aquesta entitat rep subvencions, algunes de discutibles, intentant competir, quan a poder, galons i visibilitat, amb la mateixa administració esportiva del Govern. Es tracta d’una d’aquestes institucions especialitzades en l’agitació i en l’habilitat de mossegar permanentment la mà que li dóna menjar. Un lobby que, no obstant, ara s’enfronta a un problema de desordre intern pel repartiment de les subvencions rebudes des del Govern, teòricament destinades a pal·liar els efectes de la crisi de la pandèmia a les federacions.

La UFEC es va crear per a la promoció i el cooperativisme entre les federacions catalanes. Respectables intencions que, en mans de David Moner primer i de Gerard Esteva després, han promogut àrees de negoci que proporcionen serveis a aquestes federacions i als seus afiliats, però que no aporten a canvi beneficis derivats d’aquesta activitat, reservats a la propietat i la gestió d’empreses satèl·lits.

Aquesta situació calculadament dissimulada ha estat posada ara al descobert, quan ha transcendit que el gruix de les ajudes per la covid-19, a través de la UFEC, s’ha canalitzat a favor de centres esportius de la UBAE, bàsicament gimnasos. La reacció de les federacions de més calibre, liderades per la Federació de Futbol, no s’ha fet esperar en forma de crítiques i d’un creixent malestar en contra de Gerard Esteva i d’un organisme com la UFEC que ell domina i controla sense que els afiliats, almenys fins ara, hagin pogut ni tan sols ser consultats en aquesta mena de decisions.

La UFEC no està, gràcies a aquesta posició estratègica que només la vincula als poders públics per rebre subvencions, sotmesa a justificacions excessivament exigents. Una altra cosa és que les federacions percebin que la UFEC no juga sempre net. La majoria, en aquests temps de crisi, ha sentit que Gerard Esteva les ha deixat tirades.

ES POT LLEGIR LA INFORMACIÓ COMPLETA A EL TRIANGLE EN PAPER D’AQUESTA SETMANA

(Visited 2.638 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari