La Fiscalia acusa la Generalitat de buidar les condemnes als dirigents del procés

Demana al Tribunal Supremo que revoqui el tercer grau de Forcadell i Bassa

Carme Forcadell, votant el 14-F
Carme Forcadell, votant el 14-F

La Fiscalia ha acusat el govern de la Generalitat de buidar la pena de presó imposada als dirigents del procés pel Tribunal Suprem mitjançant la reiterada concessió del tercer grau penitenciari, una actitud que descriu com “un no acatament de les resolucions” del Suprem.

En un escrit remès a aquest tribunal perquè revoqui el tercer grau concedit a Carme Forcadell i Dolors Bassa, atribueix aquest comportament al govern català destacant el fet que “la classificació en tercer grau estava indegudament atorgada” i que, tot i això, totes dues han estat quatre dels darrers sis mesos en tercer grau.

La Fiscalia alerta que aquesta situació “es pot repetir sine die fins al final de la condemna”, de manera que s’aconsegueix “per part de l’Administració un no acatament”.

El Jutjat de Vigilància Penitenciària va rebutjar el passat 23 de febrer la petició de la Fiscalia de suspendre el tercer grau de Forcadell i Bassa, i la Fiscalia ha presentat recursos d’apel·lació sobre ambdós casos on planteja que s’ha de suspendre l’execució de la resolució administrativa que ha facilitat el tercer grau de les dues dirigents del procés, adduint que la denegació de la suspensió s’ha basat en arguments erronis.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides