Segona regularització de Joan Carles I: ara, 4,4 milions

L'excap d'Estat paga pels vols facilitats per la Fundació Zagatka

Joan Carles I, durant la cerimònia de la seva abdicació, l'any 2014
Joan Carles I, durant la cerimònia de la seva abdicació, l'any 2014

El rei emèrit d’Espanya, Joan Carles I, ha pagat 4,4 milions d’euros més per regularitzar la seva situació amb Hisenda, corresponents a rendes no declarades per un valor de 8 milions, pagades en espècie, revela el diari El País.

Es tracta de la segona regularització que realitza l’excap d’Estat, després d’haver pagat gairebé 700.000 euros per deutes dels períodes de 2016 al 2018, quan ja havia perdut la inviolabilitat perquè ja havia abdicat, corresponents a despeses pagades gràcies a targetes bancàries amb què disposava de fons opacs de l’empresari mexicà Allen Sanginés-Krause.

Ara, Joan Carles I paga a Hisenda pel valor de la despesa de la Fundació Zagatka en vols d’una companyia de jets privats fins a l’any 2018, ja que es considera un pagament en espècie que tributa com a IRPF.

Zagatka, constituïda a Liechtenstein, és propietat d’Álvaro d’Orleans, un parent del rei emèrit que va negar ser un testaferro. Joan Carles I hi constava com a tercer beneficiari fins que va desaparèixer dels estatuts de Zagatka el juny del 2020.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.