Les protestes per Hasél agreugen la mala sintonia entre els Mossos i el Govern català

Malestar del cos de seguretat amb Interior per qüestionar el model policial arran de les protestes en suport al raper lleidatà

Als Mossos no els han agradat gens les declaracions del conseller d’Interior, Miquel Sàmper, que va dir que “cal revisar de forma inajornable i urgent el model d’ordre públic”. Estan molestos perquè s’ha qüestionat l’actuació de la policia per fer front als últims aldarulls, arran de l’entrada a la presó del raper Pablo Hasél.

Des de Mossos reclamen que se’ls deixi fora de l’agenda política. Consideren que se’ls està utilitzant en les negociacions per formar govern. La CUP, un dels actors clau, demana la dissolució dels antiavalots, mentre Junts també ha considerat “inacceptable” la resposta policial.

La mala sintonia entre els Mossos d’Esquadra i el govern de la Generalitat no és nova, agreujada des de l’inici del procés, però ara les crítiques a les actuacions policials en les protestes pel raper lleidatà agreugen el problema.

El major Josep Lluís Trapero va celebrar ahir una reunió urgent amb la cúpula policial per tancar files davant el malestar que hi ha als Mossos i que ha expressat, entre altres, el sindicat SICME, majoritari entre els comandaments.

Aquesta no és la primera vegada que els Mossos es troben dins de la controvèrsia. Es pot recordar la vaga general i el debat de les pilotes de goma el 2012, les mobilitzacions del 15M i l’acampada a la plaça Catalunya, les protestes per la celebració del Consell de Ministres a Barcelona el 2018 i els incidents per la sentència del Suprem l’any passat.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.