Sánchez es compromet a garantir la seguretat ciutadana i a millorar la llibertat d’expressió

El president espanyol afirma que la violència és "la negació de la democràcia" després de tres nits d'aldarulls

Pedro Sánchez
Pedro Sánchez

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, s’han desmarcat aquest divendres del discurs d’Unidas Podemos (UP) sobre les mobilitzacions de protesta per l’empresonament del raper Pablo Hasél, que han desembocat en disturbis.

Sánchez s’ha pronunciat públicament per primer cop sobre aquests fets, després de la tercera nit d’aldarulls, per condemnar la violència, que ha considerat que és “la negació de la democràcia”.

El president del govern, que ha dit que la llibertat d’expressió a Espanya empara també dels “pensaments més infames” i “més absurds”, també s’ha compromès a “millorar la llibertat d’expressió”, que considera una “tasca pendent”, i a actuar “amb contundència contra qualsevol forma de violència”.

Per la seva part, el ministre Grande-Marlaska ha condemnat des del Congrés “l’ús injustificable de la violència d’una minoria” a la qual ha atribuït “un concepte equivocat dels drets”. Al contrari que UP, el titular d’Interior ha expressat seu suport als cossos policials.

Els socis de govern del PSOE, havien expressat mitjançant Pablo Echenique suport als “joves antifeixistes” quan ja s’havien produït les primeres destrosses, i després han manifestat, per boca de Jaume Asens, rebuig a la violència, a més d’haver-la atribuït també a “una minoria”, però no han dedicat paraules de suport als agents policials.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides