L’espantall d’una repetició de les eleccions sobrevola Catalunya

La campanya electoral ha estat farcida, sobretot, de vetos creuats entre els diferents partits a l’hora d’expressar les seves preferències en els pactes postelectorals. Els independentistes han vetat el PSC, PP i Cs. El PSC ha vetat ERC. El PP ha vetat Salvador Illa. Ciutadans (Cs) ha vetat independentistes i comuns. En Comú Podem ha vetat JxCat i tota la dreta espanyola. El PDECat ha vetat el PSC i la CUP. I, mentrestant, cap combinació semblava sumar prou per poder garantir un pacte estable de legislatura, o simplement un acord d’investidura.

Amb aquesta situació, l’espantall de la repetició electoral ha sobrevolat Catalunya dia sí i dia també durant els quinze dies de campanya. I és que, sense un resultat que deixi clar qui pot governar, els equips de tots els partits opten per contemplar sempre aquesta possibilitat. És per això que durant les dues setmanes de demanar el vot els candidats no han variat gens els seus plantejaments ni s’han mostrat mínimament flexibles. Perquè si, finalment, acaben en una segona campanya, ja tindran temps de rebaixar topalls i propostes. La flexibilitat en les primeres voltes electorals és escassa.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.