Mas advoca per la reconciliació PDECat-Junts per tornar a superar ERC

L'expresident es mostra disposat a trobar-se amb Puigdemont per fer-la possible

Artur Mas
Artur Mas

L’expresident de la Generalitat i exlíder del PDECat, Artur Mas, ha reconegut a RAC1 el fracàs del seu partit a les eleccions d’aquest diumenge, on va esdevenir una força extraparlamentària, però també ha destacat com un “èxit” el fet que els 77.000 vots que ha sumat hagin situat l’independentisme per sobre del 50%, per bé que el percentatge és inferior al 50% comptant únicament les forces amb representació al Parlament.

En una entrevista concedida aquest dimecres al programa El Món a RAC1, Mas ha advocat un cop més per la reconciliació entre el PDECat i Junts, en la qual havia insistit els mesos abans de les eleccions, que considera que ha de servir per “recuperar” l’hegemonia dins del sobiranisme, que ha obtingut ERC. Per aconseguir-ho, s’ha mostrat disposat a viatjar a Waterloo per mirar d’assolir un acord amb el també expresident i líder de Junts, Carles Puigdemont.

Mas ha dit que Junts no va voler una coalició amb el PDECat, i ha exposat com a possibilitats que la formació puigdemontista se sentís prou “forta” o que fos per “mandra” a repetir l’experiència de la coalició. L’expresident, amb la vista posada a les futures eleccions municipals, ha insistit que “la manca d’unitat no porta l’èxit”, i ha adduït que “hi ha fórmules per evitar que aquest tret al peu es converteixi en un impuls per a les municipals”. El PDECat va sumar 77.000 vots i ERC va superar Junts per 35.000, el 14-F.

(Visited 1.067 times, 1 visits today)

avui destaquem

1 comentari a “Mas advoca per la reconciliació PDECat-Junts per tornar a superar ERC”

  1. Una obsessió totalment malaltissa, és la que tenen els dirigents de l’antiga Convergència, Junts i PdeCat, cap Esquerra Republicana de Catalunya. A totes les manifestacions, entrevistes i discursets, parlen de resultats dolents i gairebé de fracàs, els 32 diputats de Junts en les últimes eleccions del 14F. Només els preocupa que ERC estigui per davant del seu partit. L’Artur Mas, suplica que la seva formació, no sigui, mai més, el rival/enemic del partit de Puigdemont. Demana que tornin a unir-se per superar, sigui com sigui, ERC a les eleccions municipals. És malaltís!! No toquen de peus a terra. L’únic objectíu, l’unica ambició es enderrocar el partit independentista que, oh!, Déu meu! ha gosat tenir més vots que ells. Malgrat d’haver-se esmerçat a criticar, mentir, insultar i menystenir, durant la seva campanya electoral el partit de la Carme Forcadell, Oriol Junqueras, Raül Romeva, Dolors Bassa, etc. és el que té la clau per formar el nou govern de Catalunya.
    Aquest ha estat un bon tret al peu de Junts.
    Potser cal aprendre alguna lliçó de tot l’odi al company polític.

    Respon

Feu un comentari