La Junta Electoral expedienta TV3 per haver perjudicat el PDECat

La televisió pública haurà de compensar la candidatura que lidera Àngels Chacón

Àngels Chacón
Àngels Chacón

La Junta Electoral Provincial de Barcelona ha donat la raó al PDECat en una reclamació sobre el repartiment dels minuts de cobertura dels partits als Telenotícies de TV3.

La candidatura que encapçala l’exconsellera Àngels Chacón, segons la Junta Electoral, ha estat perjudicada pels serveis informatius de TV3, que han vulnerat l’obligació de proporcionalitat de la televisió pública catalana.

Com a conseqüència, la Junta Electoral ha obert un expedient per infracció electoral a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i ha requerit a aquest ens públic que repari el “desequilibri”.

Així mateix, li ha sol·licitat el lliurament detallat de la cobertura informativa realitzada des de l’inici de la campanya, inclòs el guió dels dos informatius emesos el dia anterior.

En un escrit remès a la Junta Electoral, TV3 ha admès que el PDECat havia rebut una cobertura “lleugerament” inferior, però ha assegurat que tenia previst aplicar ajustos per informar amb proporcionalitat durant la segona setmana de la campanya.

La Junta també ha reclamat a l’ens audiovisual públic català un informe detallat sobre la cobertura realitzada sobre Vox, encara que no ha considerat, amb relació a una denúncia del partir ultradretà, que la CCMA hagi vulnerat la proporcionalitat establerta per la llei electoral.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides