Més de 9.000 persones al·leguen per no anar a les meses electorals

La majoria argumenta que no vol assistir-hi per por a contagiar-se de covid o per no contagiar els seus familiars

Eleccions

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha informat aquest dimarts que 9.109 persones han presentat recurs contra la seva elecció com a membres de les meses electorals del 14 de febrer. La majoria argumenten que no volen assistir-hi per por a contagiar-se de covid o contagiar els seus familiars.

En unes eleccions normals, Barcelona acostuma a rebre unes 200 peticions a la setmana i en aquests moments ja n’acumula 3.250. El pronòstic és que n’acabin rebent prop de 7.000. En data de 29 de gener, la junta de Granollers ha rebut 849 recursos; la de Terrassa, 622, i la de Sant Feliu de Llobregat 838. A més, en data del 2 de febrer, a la junta de Vic s’han rebut 463 peticions; a la de Vilanova i la Geltrú, 356; a la d’Igualada, 384; a la junta de Sabadell n’han registrat 1.012; a la d’Arenys de Mar, 648, i a la de Reus, un total de 687.

Abans, la majoria de reclamacions eren per motius familiars, o bé perquè eren persones grans. Aquest cop és diferent, són per causes de salut i la covid. És per això que les juntes electorals han demanat poder comptar amb un metge per poder respondre cada al·legació amb els arguments adients. Així mateix també els CAP han detectat un augment de persones demanant acreditacions que tenen patologies prèvies i que poden tenir aquest risc de contagi durant la jornada electoral.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.