La filtració del contracte de Messi, un atac a la línia de flotació de Carles Tusquets

Nombroses persones tenien accés a aquest document confidencial

Carles Tusquets

L’assetjament, caça i captura en contra de Carles Tusquets, el president de la Comissió Gestora del FC Barcelona, ha arribat a un punt de no retorn en el qual es creuen perillosament trets des de tots els angles. La publicació del contracte de Leo Messi per El Mundo aquest diumenge ja s’ha convertit en una altra arma llancívola contra Carles Tusquets, qui no ha trigat a aparèixer com a sospitós d’haver-lo filtrat, als ulls i sentir del gran jurat de les xarxes socials.

El president de la Comissió Gestora, igual que alguns altres executius del club i per descomptat els exdirectius de Josep Maria Bartomeu, integren el grup de persones que en un moment de la seva estada al FC Barcelona han pogut tenir accés a aquest document que, d’altra banda, està subjecte a clàusules de privacitat i de confidencialitat.

No obstant això, cal aplicar la presumpció d’innocència a tots i cadascun d’ells perquè es tracta del primer cas de filtració, si és que ha sortit del club, sense precedents ni sota arguments que especialment el justifiqui.

A la pregunta sobre a qui pot beneficiar la publicació amb tots els pèls i senyals del que guanya Messi al Barça des que Josep María Bartomeu li va signar el seu últim gran contracte, no existeix una resposta massa clara i unànime. De fet, tot el barcelonisme sabia per comentaris periodístics que Leo consumia un terç de la massa salarial i que es donava per bona la xifra de 150 milions bruts anuals com el gruix de la seva retribució.On menys efecte ha causat la notícia ha estat precisament en el mateix barcelonisme, que ahir mateix va celebrar amb l’entusiasme i l’alegria de sempre que dirigís el Barça cap a una altra victòria, en aquest cas de Lliga contra l’Athletic, situant a l’equip de Ronald Koeman segon en la classificació, per sobre del Reial Madrid. Els seguidors del Barça estan més acostumats a conviure amb el seu extraordinari rendiment, insuperable en tota la història del futbol, que a discutir o qüestionar el seu contracte.

Si alguna cosa ha contrariat a l’afició del FC Barcelona, ha estat que volgués marxar l’estiu passat mitjançant un burofax, un gest difícil de perdonar per a milers de socis. En cap cas el seu elevat salari havia provocat mai conflicte o debat.

Consta que entre l’entorn de Leo Messi i la Comissió Gestora es van produir contactes durant el matí del diumenge que finalment van convergir en notes de premsa anunciant la interposició de querelles contra el mitjà que ha publicat el contingut del contracte, se suposa que com a fruit d’una investigació periodística.

El cas és que Tusquets es troba cada dia més tocat i sotmès a pressió malgrat la legitimitat absoluta de la seva presidència i del seu govern del club perquè l’entorn del Barça continua sent un polvorí diari en el qual portades com les del diumenge no contribueixen més que a posar més pressió i complicacions a qui li toca estar al capdavant de la institució.

La mateixa Comissió Gestora de Carles Tusquets, que ha rebut crítiques en certs sectors de l’opinió pública, es desmarca de qualsevol responsabilitat i ha obert una investigació per si hi hagués hagut algun error de custòdia d’aquest o d’altres documents.

(Visited 203 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari