El Comitè d’Empresa de TV3, preocupat pels contractes amb Mediapro, Terribas i Basté

Mostra la seva sorpresa, també, per una remodelació dels departaments de la televisió pública que s’ha produït poc abans de les eleccions i del cessament de Vicent Sanchis com a director

Vicent Sanchis, en una entrevista a TV3

El Comitè d’Empresa de TV3 ha mostrat la seva preocupació pels contractes signats darrerament per la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) amb les productores Mediapro i Arena Sports Media. TV3 ha comprat a Mediapro vuit documentals sobre el judici del procés per 440.000 euros i ha pagat 1,35 milions a Arena Sports Media, una empresa pràcticament desconeguda, perquè realitzi un programa setmanal que es dirà Nexes i presentaran Mònica Terribas i Jordi Basté.

En una conversa telefònica interceptada durant la investigació del cas Volov, on la justícia investiga el finançament irregular de CDC i de les despeses dels polítics independentistes fugits a l’estranger, Tatxo Benet, directiu de Mediapro, va dir que intentava vendre els vuit documentals per 800.000 euros. Benet es queixava que el director de TV3, Vicent Sanchis, li havia assegurat que no tenia els diners per fer front a aquesta despesa. El Comitè d’Empresa, en un comunicat emès el passat dijous, i sota l’epígraf Combatre les pressions afirma que “fa molt poc hem vist  com, després d’una certa resistència, TV3 ha cedit a les pressions per adquirir una sèrie documental a Mediapro molt per sobre del preu establert internament per a aquestes produccions, i diverses publicacions afirmen que per al programa Nexes, amb Mònica Terribas i Jordi Basté, es pagarà a la productora la fortuna d’1,35 milions d’euros. Això ens preocupa molt”. La pròpia CCMA, al seu Espai del Proveïdor/Client, ha publicat que el contracte per aquesta quantitat es va firmar el 29 de juliol passat i té una durada prevista de vuit mesos. De moment, els documentals de Mediapro no tenen data d’emissió prevista i la CCMA va informar, el 21 de desembre, en una nota de premsa que Nexes s’estrenarà el primer trimestre de 2021.

El títol del comunicat del Comitè d’Empresa és Canvis que aprimen en referència a l’anunci fet fa uns dies per la direcció de TV3 de la remodelació de l’Àrea de Continguts i Programes. Pels representants sindicals dels treballadors de la televisió de la Generalitat, aquesta remodelació és “sorprenent” per diversos motius. I els enumeren:

. “El moment en què es produeix, poc abans d’unes eleccions després de les quals s’haurà de complir d’una vegada amb la Llei de la CCMA, aprovada ara fa més d’un any, i que portarà canvis a les direccions de la CCMA, de TV3 i de Catalunya Ràdio”.

. “La dissolució de Nous Formats, que ha estat durant dècades una de les “factories” de programes de producció pròpia de més prestigi”.

. “La concentració de responsabilitats per a Christian Trepat, que assumeix la direcció d“Estratègia i Innovació” , (per cert, ja tenim un càrrec de director d’Estratègia i RRHH, que abans havia estat director d’Estratègia i Marketing, a la CCMAi manté la d’Entreteniment), que ara es dirà Entreteniment i Actualitat, atès el gran pes a la graella de TV3 dels magazines d’actualitat”.

. “El canvi al capdavant d’Infantils en el moment de transformació del Super3, que s’havia encarregat a Dani López que canvia de departament”.

. “ I la recuperació del Departament de Culturals, que caldrà que ens expliquin bé quina capacitat de producció interna tindrà”.

Els treballadors de TV3 consideren que “justament en aquests moments s’hauria de reivindicar i reactivar la producció interna de continguts nous, variats i accessibles per a totes les pantalles, sense oblidar el prime time. La producció de continguts s’hauria de potenciar més enllà de la programació d’Actualitat que en bona part es fa amb productores externes” i entenen que “les pressions perquè s’aprimi la capacitat de producció de TV3 han tornat amb força i insistència des de l’àmbit polític i des del sector privat. No ens hem de resignar i exigim a la direcció de TV3 i a la nova estructura de l’Àrea de Continguts i Programes que no cedeixin davant dels que pressionen amb totes les armes perquè s’aprimi, en benefici privat, la capacitat de producció de TV3”.

El comunicat acaba amb l’exigència del Comitè d’Empresa que se’ls informi amb detall dels canvis anunciats i dels objectius que persegueixen. Explicacions que les ha de donar un director, Vicent Sanchis, que ja té més d’un peu fora de TV3.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.