La CCMA ajuda amb 58.350 euros la productora del programa de Terribas i Basté a TV3 “per necessitats covid”

El 23 de desembre va aprovar aquesta subvenció a fons perdut a Arena Sports Media per fer front als efectes de la pandèmia

Mònica Terribas i Jordi Basté, a la imatge promocional del programa Nexes, de TV3

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha donat 58.349,50 euros a la productora Arena Sport Media en concepte de “Addenda contracte per necessitats covid-Nexes”. Aquesta addenda, formalitzada a través d’un contracte datat el passat 23 de desembre, es refereix al que es va signar, el 29 de juliol, en plena pandèmia, pel qual la CCMA es comprometia a pagar 1.349.679,42 euros a Arena Sport Media perquè realitzi el programa Nexes, que presentaran en TV3 Mònica Terribas i Jordi Basté. El contracte no dona detalls de quines són les necessitats sobrevingudes a Arena Sport Media arran de la pandèmia que hagin de ser cobertes amb aquesta partida especial.

Arena Sport Media SLU va ser creada el 25 de juliol del 2019 i administrada per Xavier de Pol. És l’empresa que gestiona el Club de Tennis Arenys de Mar. Xavier de Pol va ser un home fort del grup Godó. Com a director general audiovisual d’aquest grup, va gestionar RAC1, RAC 105, 8TV i la productora Veranda. El març del 2018 va ser fitxat com a director general de Serveis Audiovisuals de la productora Lavínia però abans de complir dos anys en aquesta empresa va iniciar una aventura pròpia amb Arena Sport Media, de la qual n’és responsable des de setembre de 2019.

Sobta que una productora que acaba de néixer s’encarregui d’un programa del cost i l’ambició que representa Nexes. Arena Sport Media ha estrenat fa poques setmanes un web molt senzill, amb errades de presentació i on detalla els seus clients. Només en té tres: TV3, la Xarxa Audiovisual Local (XAL) i el grup editorial Henneo. En aquest portal explica que “és una empresa de nova creació que pretén posar en marxa projectes audiovisuals innovadors, a través de l’experiència dels seus socis, treballadors i col·laboradors, tant en el camp de la producció audiovisual, com dels mitjans de comunicació i de la publicitat”. Amb la XAL, segons consta a l’Espai de Transparència d’aquest ens, que gestiona els mitjans de comunicació de la Diputació de Barcelona, ha firmat tres contractes. Un, el 13 de desembre de 2019, per l’elaboració d’un “pla estratègic”, pel qual va cobrar 14.000 euros. Un altre, dos dies després, per fer un “dictamen anàlisi situació XAL”, per 9.800 euros. I un tercer per “assessorament i finançament”, amb data del 26 de maig passat, per valor d’uns altres 14.000 euros. Del servei a Henneo no se n’especifica res al seu web.

L’encàrrec de la CCMA a Arena Sport Media perquè produís Nexes es va formalitzar dotze dies després que Mònica Terribas anunciés que no presentaria El matí de Catalunya Ràdio la temporada 2020-2021. El 9 de juliol, vuit dies abans que Terribas fes aquell anunci, el programa Versió RAC1 va anticipar que TV3 tenia previst incorporar aquest nou programa a la seva graella. A RAC1 es va dir que el programa estava pendent d’aprovació però el 6 de juliol la CCMA ja l’havia seleccionat com un dels 34 projectes audiovisuals sufragats amb els 6 milions d’euros que el Departament de Cultura de la Generalitat li havia donat pel “foment d’obres audiovisuals i cinematogràfiques catalanes de nova creació”.

La previsió inicial era que s’estrenés el novembre passat. Després es va dir que es començaria a emetre el gener. La CCMA va difondre una nota de premsa el 21 de desembre anunciant la seva estrena pel primer trimestre de 2021. Dos dies després aprovava subvencionar Arena Sport Media amb quasi 60.000 euros “per necessitats covid”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides