L’exdirector dels Mossos culpa Vueling de no deixar-lo volar per una PCR en català

Pere Soler denuncia que l'empresa va permetre embarcar viatgers amb documents en castellà tot i que Brussel·les no ho admet

Pere Soler Campins
Pere Soler Campins

L’exdirector general dels Mossos d’Esquadra, Pere Soler, ha afirmat que l’empresa Vueling li va impedir pujar a un avió amb destinació a la capital de Bèlgica perquè el document de la prova PCR que acreditava que era negatiu en covid-19 estava escrit en català.

Pere Soler, en declaracions a Catalunya Ràdio, ha explicat que els fets van passar el matí d’aquest dilluns quan l’exdirector general de la Policia de Catalunya pretenia agafar un avió per viatjar a Brussel·les on tenia previst reunir-se amb l’expresident català, Carles Puigdemont, i amb els exconsellers Lluís Puig i Toni Comín.

Segons ha explicat el mateix Soler, Vueling li va indicar que no podia entrar a Bèlgica amb una documentació que no estigués escrita en els idiomes que exigeix aquest país, i que són l’anglès, el francès, l’alemany i el neerlandès. Vueling va indicar a Soler que si el deixaven embarcar el multarien a ell, però també a l’aerolínia.

Soler denuncia que en la pàgina web de Vueling no hi ha cap indicació que faci referència a la qüestió dels idiomes en els quals han d’estar redactats els documents de les proves de covid-19. L’exdirector general dels Mossos, ha denunciat que Vueling ha permès embarcar a persones que portaven la documentació en castellà, tot i constatar que no està en el llistat d’idiomes reconeguts per a la documentació sobre la covid-19 que exigeix Brussel·les.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

1 comentari a “L’exdirector dels Mossos culpa Vueling de no deixar-lo volar per una PCR en català”

  1. Yo no pude exportar a Méjico containers de producto, porque sanidad de Lleida, no quiso hacerlo en castellano. Me indicaron “llévalo a traduir”.
    El día que se habrá el anecdotario de administrado castellano/Generalitat, será dramático/de risa.

    Respon

Deixa un comentari

Notícies més llegides