La Generalitat contracta 359 professionals per cobrar les multes covid

Interior, que gestiona les sancions del primer estat d’alarma, crea un equip amb 61 professionals, mentre que Salut, que administra les multes posades a partir del juny, en designa un altre constituït per 298 treballadors

Els Mossos controlen la circulació de vehicles

El govern de la Generalitat ha contractat 359 professionals per gestionar les multes posades als ciutadans que han infringit alguna restricció des del primer estat d’alarma, segons avança La Vanguardia. En aquest sentit, el Departament d’Interior ha contractat 33 advocats i 28 administratius per gestionar les 170.000 sancions imposades durant el primer estat d’alarma, entre el març i el juny de l’any passat, ja que el 95% de les quals encara estan per cobrar.

Al mateix temps, Salut també ha creat un equip de 298 professionals per administrar les sancions, interposades per incompliment de les restriccions anticovid, que es van posar a partir del juny de 2020. El departament liderat per Alba Vergés assegura que pagarà el cost dels treballadors contractats amb el que espera recaptar de les multes, però no ha informat de quantes sancions s’han posat.

Inicialment, i després de la finalització del primer estat d’alarma, l’aleshores conseller d’Interior, Miquel Buch, va assumir la capacitat de sancionadora dels incompliments relacionats amb la covid-19. Tanmateix, Interior, dirigit ara per Miquel Sàmper, és clar al respecte: “Els incompliments de les restriccions o prohibicions sanitàries posteriors a la finalització del primer estat d’alarma les ha de sancionar el departament de Salut”.

Cal remarcar, a més, que l’agost de l’any passat, el Departament de Salut va promoure, davant les crítiques de la manca de solidesa legal de les multes posades durant el primer estat d’alarma, un decret llei que desplega un règim específic de sancions per qui es salti les mesures decretades.  El decret va ser convalidat pel Parlament amb 65 vots, però va comptar amb nombroses critiques de l’oposició.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides