Illa deixa el Ministeri de Sanitat i se centra en el 14-F

Miquel Iceta pot ocupar la cartera de Política Territorial i Funció Pública en l'executiu de Sánchez

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, deixarà la seva cartera aquest dimarts en el que serà el seu darrer Consell de Ministres. Illa se centrarà a partir d’aquest moment en la campanya de les pròximes eleccions catalanes, previstes d’entrada pel 14-F a l’espera de la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que ha de decidir si finalment anul·la el decret de suspensió de la convocatòria electoral firmat pel govern de la Generalitat.

Si es compleixen els pronòstics, es preveu que el president del govern central, Pedro Sánchez, nomeni nova ministra de Sanitat Carolina Darias, actual ministra de Política Territorial i Funció Pública. També està previst que sigui el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, el qui ocupi la cartera ministerial que deixaria vacant Darias.

Des del Partit Popular com des de Ciutadans s’ha criticat la dimissió d’Illa com a ministre per ser candidat a les pròximes eleccions a la cambra catalana. El president del PP, Pablo Casado, qualificava Illa aquest cap de setmana com de “ministre a la fuga”. Per la seva banda, la presidenta de CsInés Arrimadas, ha dit aquest dilluns, en una entrevista a Onda Cero, que “és una vergonya que no dimitís fa 25 dies quan es va saber que anava a ser candidat”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides