Espanya suma 93.822 contagis més en el seu pitjor cap de setmana

S'han registrat 767 defuncions més des del passat divendres a conseqüència del coronavirus

Prova de covid 19

El ministeri de Sanitat ha notificat aquest dilluns 93.822 contagis de coronavirus des de divendres, es tracta de la pitjor dada en un cap de setmana des de la primera onada. Després d’una setmana d’ascens continuat, aquesta nova dada de contagis deixa enrere el rècord dels 84.287 comunicats dilluns passat.

Les autoritats sanitàries han registrat aquest dilluns 767 noves persones mortes, mentre que dilluns passat van ser 455. La incidència acumulada, que divendres va superar la barrera dels 800 casos per cada 100.000 habitants en els últims 14 dies, se situa avui en els 884.

El director del Centre de Coordinació d’Emergències i Alertes Sanitàries de l’Estat, Fernando Simón, ha calculat aquest dilluns que el pic de contagis de la tercera onada es va passar entre el cap de setmana del 16 i 17 de gener i el dilluns 18. Tot i això ha alertat que encara se seguirà diversos dies “en la part alta” de la corba, i ha subratllat que “Espanya no va bé”. Després de fet aquest advertiment, Simón no ha descartat que en algunes comunitats autònomes calgui prendre “noves mesures restrictives”.

Sobre la pressió assistencial, Simón ha subratllat que la tercera onada de la covid-19 ja supera la incidència als centres sanitaris de la segona. “No estem al nivell de la primera, quan pràcticament el 100% de la capacitat de molts hospitals es destinava a malalts de covid, però sens dubte estem per sobre de la segona, i les UCI estan patint”.

En aquesta línia, Brussel·les ha proposat que es limitin els viatges als països on hi ha més de 500 casos de covid-19 per cada 100.000 habitants, com seria el cas d’Espanya. La Comissió Europea desaconsella anar-hi, si no és per algun motiu essencial. Vol evitar així la propagació del virus per Europa.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides