Els casos de la variant britànica de la covid es dupliquen a Catalunya

Espanya és el segon país d'Europa, després de Portugal, amb més casos nous de coronavirus i pitjor evolució

Mentre continua augmentant la pressió hospitalària per la pandèmia, un dels fets que més preocupa a Catalunya és l’expansió de la soca britànica. Aquest dimecres el Govern va confirmar que ja se n’havien detectat 17. Segons confirma avui RAC1, des de llavors, aquesta xifra s’ha duplicat.

De fet, a la Comunitat de Madrid calculen que aquesta soca representa un 9% dels seus casos. La conselleria de Sanitat alerta que el creixement de contagis ha estat exponencial: el nombre d’afectats s’ha duplicat durant tres setmanes seguides.

Aquesta tendència posa en alerta les autoritats sanitàries, i més, després que el Regne Unit hagi avisat que la soca podria ser un 30% més letal que el virus original. Segons uns estudis preliminars, que no s’han fet públics, Boris Johnson diu que aquesta variant no tan sols s’escampa més de pressa, sinó que també comporta més mortalitat. Això si, les vacunes continuen sent efectives.

D’altra banda, segons dades d’Our World in Data, Espanya, amb 948,7 nous casos de covid per 100.000 habitants en els últims set dies, se situa en segon lloc a Europa en incidència d’aquesta malaltia. Només la supera Portugal, amb una xifra molt més elevada: 1.328,3.

A Catalunya el nombre de nous casos està baixant lentament, però en unes setmanes la situació podria tornar a empitjorar, degut, entre altres factors, a la variant del Regne Unit.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides