La tercera onada ofega les UCIs

De mitjana, les unitats de crítics espanyoles es troben més col·lapsades per covid-19 que en la primera onada

Atenció mèdica a una unitat de cures intensives (UCI)
Atenció mèdica a una unitat de cures intensives (UCI)

A bona part dels hospitals espanyols falten mans per atendre els malalts, principalment a les unitats de crítics. Segons les dades facilitades pel Ministeri de Sanitat, en aquest moment l’ocupació de llits a les UCI supera el 36%, amb grans diferències entre comunitats, que oscil·len entre 13,32% de les Canàries i el 60% de Catalunya i La Rioja. Enmig, set comunitats per sobre del 36% de mitjana.

Així, hi ha comunitats que ja registren més ocupació a les UCIs que a la primera onada, i la resta ha superat els moments crítics de la segona. Aquests fets demostren que aquesta tercera onada és més dura i greu que les anteriors, encara que la comparació amb l’onada de la primavera passada és més complexa al no disposar de les mateixes dades ni dels mitjans que en les posteriors.

Catalunya és una de les comunitats que pitjor ho està passant. Segons les dades del Departament de Salut, 10 persones més han ingressat les últimes hores en les unitats de cures intensives i el total s’enfila ja a 631.

La situació es mantindrà durant unes setmanes. La pandèmia segueix la seva expansió, tot i que el ritme de creixement comença a disminuir. El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, creu que el pic de la tercera onada en els hospitals podria aconseguir-se en unes dues setmanes.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides