El trumpisme català fa marxa enrere i ara se n’avergonyeix

L’assalt que va tenir lloc al Capitoli de Washington durant la confirmació dels vots electorals que havia de donar la victòria a Joe Biden va cobrir Donald Trump d’un aire de cop d’Estat que ha fet que molts dels seus admiradors, a dins i a fora del seu país, hagin renegat del magnat nord-americà.

A Catalunya, quan l’esquerra criticava Donald Trump per ser massa liberal, per ser masclista, per anar contra la immigració de manera desproporcionada o per ser negacionista amb el canvi climàtic o la covid-19, hi va haver polítics i cares conegudes que el van defensar. Alguns, de manera aferrissada. Agradava poder-se identificar amb una dreta nova, que sonava diferent de la de sempre i que havia guanyat les eleccions del país més poderós del món. Destacats noms d’entorns tan dispars com el de JxCat, Vox, el PPC, el món empresarial, el tradicionalisme o la religió veien en Trump un element a seguir i feien públiques les seves lloances.

Però l’assalt al Capitoli i la reacció del magnat van fer que molts d’ells s’avergonyissin d’haver-li donat suport públic. La quantitat de piulades i articles que es van esborrar de les xarxes per por a les crítiques va ser enorme.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides