Foment i Pimec descarten el recurs contra l’ajornament electoral

Les patronals mantenen l'exigència que els comicis es facin abans del 30 de maig, que és la data del Govern

Foment del Treball ha descartat finalment presentar un recurs contra el decret que ajorna les eleccions al Parlament, com havia insinuat que volia fer, però continua exigint al Govern que convoqui els comicis quan la situació sanitària millori “sense haver d’esperar al 30 de maig”.

En un comunicat després de la reunió del seu comitè executiu, la patronal catalana ha assegurat que la base del decret que ajorna el 14-F és “insuficient i, per tant, arbitrària, i genera una preocupant inseguretat jurídica”.

En la trobada, Foment ha pres nota dels diversos recursos presentats contra el decret, però s’ha optat per prioritzar “la gestió dels fons europeus per a la recuperació” i s’ha demanat que els empresaris “tinguin veu i capacitat de decisió com a agents socials en les principals línies estratègiques del país”.

El comitè executiu de Foment ha conclòs que amb l’ajornament de les eleccions hi haurà afectacions greus per a l’economia catalana i per això ha demanat que es facin com més aviat millor. En aquest sentit, la patronal considera que retardar la votació “lluny de calmar la lluita electoral, l’intensifica”.

També l’altra patronal, Pimec, ha reunit el seu comitè executiu i ha optat per descartar l’opció del recurs. El fet que el TSJC ja compti amb diversos recursos sobre la taula sobre l’ajornament dels comicis fa que les patronals puguin preferir mantenir-se al marge de la qüestió.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides