Les eleccions catalanes, ajornades fins al 30 de maig

El Consell Executiu es reuneix aquesta tarda per segellar una decisió a la qual només s'oposa el PSC

Parlament de Catalunya
Parlament de Catalunya

El 14 de febrer s’esvaeix definitivament com la data de les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya, després que tots els grups parlamentaris, excepte el PSC, hagin acceptat definitivament que s’ajornin.

La nova data per celebrar els comicis, el 30 de maig, s’ha triat tenint en compte previsions sobre les gràfiques que mostren l’evolució de la pandèmia, la pujada de les temperatures i l’increment de la població vacunada.

El Consell Executiu es reuneix extraordinàriament aquest divendres, a partir de les 18 hores, per signar el decret de convocatòria de les eleccions del 30-M. El PSC, a diferència dels altres partits amb representació al Parlament, ha mantingut el seu parer contrari a l’ajornament de les eleccions, i preveu analitzar amb lupa el decret de convocatòria.

El govern, per la seva part, confia que els socialistes no impugnaran la decisió. El PDECat, que tampoc volia el canvi de data, l’ha acceptat malgrat que no troba que el 30 de maig s’hagi triat per cap raó objectiva.

El Departament de Salut ha lliurat un informe de previsions als grups parlamentaris, amb què el govern esgrimeix que cal ajornar la votació, tot i que no considera que calgui un confinament domiciliari estricte ni un distanciament social màxim.

El primer secretari socialista, Miquel Iceta, que troba que la decisió no obeeix a criteris epidemiològics i que altera “les regles del joc amb la partida ja començada”, sosté que ara la situació sanitària amb relació a la pandèmia és millor que quan es va signar el decret que convocava les eleccions del 14-F i que quan es van dictar els protocols per a la cita electoral.

En el nou escenari, les candidatures ja proclamades pel 14-F seran vàlides, però s’obre una nova oportunitat per a la presentació d’altres.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.