Laura Borràs vol eleccions el 14-F i posa l’exemple de Portugal

La candidata de JxCat a la presidència recorda que el país veí "té un confinament més sever que Catalunya i en farà"

Laura Borràs
Laura Borràs

La candidata de Junts per Catalunya a la presidència de la Generalitat, Laura Borràs, ha demanat que se celebrin les eleccions al Parlament de Catalunya en la data prevista, el 14 de febrer. Borràs ho ha argumentat comparant la situació amb Portugal, on sí que se celebraran eleccions “tot i tenir dades iguals o pitjors que a Catalunya”. El país veí ha decretat un confinament molt més sever que el català, ha recordat.

Borràs ha evitat posicionar-se sobre la proposta del Govern d’ajornar les eleccions del 14-F, i s’ha limitat a dir que el partit farà costat a les conclusions que presentin els departaments de Relacions Institucionals i de Salut. “No demanem mantenir o posposar les eleccions, sinó tenir seguretat sobre el procés”, ha afirmat en una visita a Mollet del Vallès, des d’on ha demanat garantir el vot de la ciutadania per conformar un Govern “nou, fort i cohesionat”.

La decisió definitiva sobre si es manté o no la data dels comicis es prendrà aquest divendres, un cop s’avaluï per darrer cop la situació epidemiològica del país, però el Govern ja es prepara per a un ajornament.

Així, la consellera de la Presidència i portaveu de l’executiu, Meritxell Budó, també de JxCat, va afirmar ahir que la situació “greu” en termes sanitaris obligava els partits a “reflexionar”. Segons sembla, tots els partits, també JxCat, es decantarien per l’ajornament, tret del PSC i, ara, sorprenentment, Borràs. La Generalitat estaria estudiant que els comicis es facin al maig si finalment se’n consensua la suspensió.

(Visited 168 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari