La Generalitat avisa que si es desconvoca el 14-F “no serà un ajornament de quinze dies”

JxCat dona per fet que no hi haurà eleccions al febrer i ERC admet que les dades de la covid són greus

Aquest divendres el govern de la Generalitat ha de valorar la possibilitat de desconvocar les eleccions al Parlament de Catalunya, previstes pel 14 de febrer, davant l’augment d’afectats per la covid-19 i després de rebre les opinions dels grups parlamentaris catalans. JxCat defensa un ajornament electoral, mentre que ERC tot i preferir seguir endavant amb el calendari electoral, reconeixen que les dades de la covid són dolentes i no preveuen que millorin abans del 14-F.

En aquest context, el conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat, Bernat Solé, sense admetre que estigui decidit l’ajornament de les eleccions del 14-F sí que ha afirmat que si es desconvoquen les eleccions del febrer “no serà un ajornament de quinze dies”, sense concretar quin podria ser el termini pel nou calendari electoral a la cambra catalana.

Es dona la circumstància que a hores d’ara hi ha divisió d’opinions entre les forces polítiques catalanes sobre si cal desconvocar o no les eleccions del 14-F, amb l’argument de l’empitjorament de les dades de casos de la covid-19. Mentre des d’ERC i el PSC es mostren reticents a desconvocar les eleccions, des de JxCat, els comuns, Ciutadans i el PP defensen que amb l’empitjorament de les dades de la pandèmia caldria pensar a ajornar-les.

També es dona la circumstància que els posicionaments de les diferents forces polítiques catalanes davant el manteniment o no del 14-F, coincideixen amb els possibles resultats electorals que ara com ara es contemplen. Així mentre que ERC i PSC estan tenint unes enquestes clarament favorables si es fan les eleccions el febrer, la resta de forces polítiques en sortirien electoralment perjudicats.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.