Deliveroo perd el gran macrojudici dels ‘riders’

Un jutjat de Barcelona determina que 784 repartidors de la plataforma treballaven com a falsos autònoms

Protesta de 'riders'
Protesta de 'riders'

784 repartidors de Deliveroo operaven com a falsos autònoms, ha determinat el Jutjat Social número 24 de Barcelona en una sentència coneguda aquest dimarts, que dóna la raó a la Seguretat Social sobre una demanda presentada l’any 2018.

Es tracta de la sentència corresponent al judici celebrat el 20 d’octubre, i és la que s’ha pronunciat sobre la situació de més repartidors a Espanya, després que el Tribunal Superior de Justícia de Madrid considerés que 532 riders eren falsos autònoms, i que el Tribunal Suprem afirmés el mateix sobre el cas d’un rider d’altra empresa del sector, Glovo.

Fent-se ressò, precisament, de la sentència del Suprem, el Jutjat Social número 24 de Barcelona obliga Deliveroo a pagar 1,3 milions d’euros per cotitzacions socials pendents, publica El Periódico citant càlculs dels denunciants, ja que aprecia l’existència d’una relació laboral entre els treballadors i la plataforma que facilita, a través d’una aplicació mòbil, el repartiment de menjar a domicili.

En particular, assenyala que existeix una subjecció a ordres empresarials, ja que els riders poden ser penalitzats si no s’hi ajusten, malgrat que els treballadors escullen la zona i la franja horària en les quals operen, de manera que la llibertat, a criteri del jutjat, no és “tan ampla com es vol aparentar”.

La sentència, això sí, pot ser objecte de recurs. En cas de presentar-lo, Deliveroo evitaria haver de pagar l’import de les cotitzacions pendents fins que fos obligada a fer-ho per una eventual sentència ferma condemnatòria.

La plataforma sindical de repartidors a domicili Riders con derechos ha celebrat aquesta victòria judicial en primera instància: “Amb aquesta sentència ja són 41 judicis guanyats. Aquest model fraudulent no pot seguir ni un dia més”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides