Deliveroo perd el gran macrojudici dels ‘riders’

Un jutjat de Barcelona determina que 784 repartidors de la plataforma treballaven com a falsos autònoms

Protesta de 'riders'
Protesta de 'riders'

784 repartidors de Deliveroo operaven com a falsos autònoms, ha determinat el Jutjat Social número 24 de Barcelona en una sentència coneguda aquest dimarts, que dóna la raó a la Seguretat Social sobre una demanda presentada l’any 2018.

Es tracta de la sentència corresponent al judici celebrat el 20 d’octubre, i és la que s’ha pronunciat sobre la situació de més repartidors a Espanya, després que el Tribunal Superior de Justícia de Madrid considerés que 532 riders eren falsos autònoms, i que el Tribunal Suprem afirmés el mateix sobre el cas d’un rider d’altra empresa del sector, Glovo.

Fent-se ressò, precisament, de la sentència del Suprem, el Jutjat Social número 24 de Barcelona obliga Deliveroo a pagar 1,3 milions d’euros per cotitzacions socials pendents, publica El Periódico citant càlculs dels denunciants, ja que aprecia l’existència d’una relació laboral entre els treballadors i la plataforma que facilita, a través d’una aplicació mòbil, el repartiment de menjar a domicili.

En particular, assenyala que existeix una subjecció a ordres empresarials, ja que els riders poden ser penalitzats si no s’hi ajusten, malgrat que els treballadors escullen la zona i la franja horària en les quals operen, de manera que la llibertat, a criteri del jutjat, no és “tan ampla com es vol aparentar”.

La sentència, això sí, pot ser objecte de recurs. En cas de presentar-lo, Deliveroo evitaria haver de pagar l’import de les cotitzacions pendents fins que fos obligada a fer-ho per una eventual sentència ferma condemnatòria.

La plataforma sindical de repartidors a domicili Riders con derechos ha celebrat aquesta victòria judicial en primera instància: “Amb aquesta sentència ja són 41 judicis guanyats. Aquest model fraudulent no pot seguir ni un dia més”.

(Visited 108 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari