Educació no fa marxa enrere i el curs escolar torna tot i les peticions d’endarreriment

Durant el mes de gener es farà un cribratge als 170.000 professionals que treballen als centres escolars catalans

Nens a l'escola

Tot i la pressió d’experts que han demanat endarrerir la tornada a les aules pel context epidèmic, el Govern ha decidit tirar endavant amb la seva idea de reprendre el curs escolar a Catalunya aquest dilluns. Alguns sindicats també han demanat l’endarreriment. Tampoc ha fet desdir a Educació que en alguns països europeus s’hagin començat a tancar els centres educatius per la tercera onada i per l’arribada de la nova variant britànica del virus.

El Govern manté que l’escola és segura. Així, tornaran a les aules més d’un milió dos-cents mil alumnes d’educació obligatòria. Això sí, ho faran uns dies més tard del previst, després que Salut recomanés retardar del dia 8 a l’11 la represa després de Nadal. Educació recorda que en el primer trimestre de curs, 4 de cada 5 alumnes no han deixat d’anar a l’escola. I 9 de cada 10 docents no han hagut de passar cap confinament.

A Catalunya no està sobre la taula el tancament, almenys per ara, segons ha assegurat avui el conseller Josep Bargalló que ha defensat que només tindria sentit contemplar-ho en cas que hi hagués un confinament més sever.

Pel que fa al debat sobre l’afectació de la nova variant entre els menors, el conseller ha assegurat que és una qüestió no resolta en l’àmbit internacional i que per ara no hi ha prou dades per determinar que sigui necessari un tancament de les aules.

L’onada de fred que sacseja Catalunya aquests darrers dies i que s’intensificarà la pròxima setmana és també una preocupació a les escoles, obligades a ventilar per prevenir els contagis. El conseller Bargalló ha assegurat que aquesta setmana els centres rebran noves instruccions per equilibrar el confort tèrmic amb la necessària ventilació. “Només cal ventilar uns minuts cada hora, i pot coincidir amb el canvi de classe”, ha explicat.

D’altra banda, dins de l’estratègia de control de la pandèmia, els Departaments d’Educació i de Salut començaran un cribratge a tots els professionals que treballen a centres educatius pel fer més segur el retorn. Les proves, que es faran de forma progressiva i esglaonada, es faran a les prop de 170.000 persones que treballen als centres escolars, des del personal docent a administratius, passant per personal d’atenció educativa, monitors de menjador o servei de neteja. Es faran tant a centres públics com concertats i privats, llars d’infants municipals i privades, centres d’educació especial, de formació professional i escoles d’adults. Està previst que es facin al llarg del mes de gener.

(Visited 115 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari