Els Mossos despleguen 258 punts de control per garantir el compliment de les restriccions contra la covid-19

La policia alerta d’estafes via telefònica en les que s’enganya a les persones dient-los que se’ls hi posarà la vacuna al domicili

Pla de detall d'un control de mobilitat dels Mossos d'Esquadra a la N-260 (Sort) el 4 de desembre del 2020. (horitzontal)

Amb l’entrada en vigor aquest dijous de les noves restriccions, els Mossos d’Esquadra han anunciat la posada en marxa d’un dispositiu format per 258 punts de control en vies principals i secundàries de la xarxa viària, tant de dia com de nit.

La policia autonòmica es coordinarà amb les policies locals per controlar els accessos d’entrada i de sortida dels municipis amb l’objectiu de verificar que els desplaçaments s’ajusten a les excepcions permeses. També es faran controls a les entrades de les estacions de Renfe i de Ferrocarrils de la Generalitat, així com als bars i restaurants.

Entre les noves mesures que entren avui i que s’allargaran deu dies, destaca el confinament municipal durant tota la setmana, el tancament de centres comercials, la prohibició de les activitats extraescolars (tret de les de grups bombolla) i les d’oci, tot i que es permeten les activitats a l’aire lliure. En aquest punt, es permeten les activitats esportives a l’aire lliure, però s’obliga al tancament dels gimnasos.

També s’ha decretat que només podran obrir, durant aquest període, els comerços de menys de 400 metres quadrats, tot i que durant els caps de setmana només podran obrir els comerços considerats essencials, com són les botigues d’alimentació i les farmàcies.

Pel que fa a bars i restaurants, continuaran com fins ara: poden atendre amb un 30% de l’aforament de les 07.30h a les 09.30h i de les 13h a les 15.30h. Cinemes, museus, teatres, auditoris o sales d’exposicions, poden obrir amb un aforament del 50%.

D’altra banda, els Mossos d’Esquadra han alertat que han tramitat denúncies de persones que han rebut una trucada en la què se’ls indica que se’ls anirà a vacunar al seu domicili. En una entrevista a RAC1, el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha demanat a la gent gran que no faci cas d’aquestes trucades tot subratllant que la campanya de vacunació es durà a terme als centres sanitaris i, excepcionalment, a casa si la persona té “una dificultat imperiosa física de trasllat”.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides