Atacs xenòfobs a Twitter pel nom de la primera catalana nascuda el 2021

"Quins noms més estranys posen aquests nyordos”, va escriure l’usuari Marcat en al•lusió a Yinara

Tuit xenòfob

Els diferents mitjans de comunicació, seguint la tradició de cada any, es van fer ressò aquest 1 de gener del nom dels primers infants que havien nascut el 2021. En aquest sentit, la pàgina web del 324 no va ser una excepció i va publicar una notícia amb el titular “la primera catalana de l’any es diu Yinara i és de Constantí”.

Davant aquesta peça informativa, i com ve sent habitual en els darrers temps a Catalunya, sectors ultranacionalistes independentistes van posar en qüestió a les xarxes socials la catalanitat d’aquesta nena pel simple fet que el seu nom no tingués un origen català. A Twitter, l’usuari Marcat deia que “quins noms més estranys posen aquests nyordos”, Pepe Cataló assegurava que “això no és un nom català”, i un tal Xavi es preguntava si “no podien néixer als seus països aquests”.

En una línia similar, el tuitaire @joantincpressa escrivia: “Catalana? Néixer en un país et fa d’allà? No. Cal viure-hi i acceptar la seva cultura i parlar la seva llengua”.

Els comentaris han aixecat molta polseguera a les xarxes socials i, fins i tot, alguns dels usuaris que havien penjat missatges xenòfobs i supremacistes els han esborrat. Així mateix, el perfil @joantincpressa ha configurat el seu compte de Twitter perquè només pugui veure les seves piulades qui ell accepta.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

2 comentaris a “Atacs xenòfobs a Twitter pel nom de la primera catalana nascuda el 2021”

  1. Marcat té tota la raó del món, així com la tenía Heribert Barrera.
    Personalment crec que això ara ja no té remei.
    El bonisme ha mort Catalunya.

    Respon

Deixa un comentari

Notícies més llegides