Prop de 3.000 contagis nous de Covid-19, a les portes de Nadal

La resta d'indicadors milloren a Catalunya

Prova de covid 19

El risc de rebrot continua sent alt a les portes de Nadal, tot i que aquest dijous alguns indicadors van a la baixa. Segons les dades facilitades pel Departament de Salut, el risc de rebrot ha baixat 14 punts respecte a les dades d’ahir. És a dir, ha passat dels 349 punts als 335. Per altra banda, l’Rt o índex de contagi per coronavirus se situa avui en 1,24, mentre que dimecres era d’1,33. Això implica que cada 100 persones en contagien 124. En aquest punt, però, cal recordar que l’Rt encara està molt per sobre del que recomanen les autoritats sanitàries per mantenir controlada la transmissió, un nombre fixat per sota de l’1.

S’han declarat 2.820 nous casos confirmats per PCR o test d’antígens (TA), cosa que eleva la xifra total a 380.785. El 5,14% de les proves de la darrera setmana han donat positiu. S’ha informat de 36 noves morts i el total és de 16.747.

La pressió hospitalària baixa: hi ha 1.580 pacients ingressats als hospitals amb Covid-19, 53 menys que en l’anterior balanç. Pel que fa a l’UCI, hi ha 18 persones menys en estat crític, amb un total de 314.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides