Un diputat de JxCat xoca amb Damià Calvet per la moratòria d’incineració de residus

Santiago Vilanova reclama al conseller de Territori i Sostenibilitat que apliqui de forma immediata la mesura per impedir que es construeixin noves incineradores

Santiago Vilanova

El defensor del moviment ecologista i diputat independent de JxCat al Parlament, Santiago Vilanova, ha demanat, juntament amb la Plataforma Antiincineradora de Cercs (PAIC), al conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, que apliqui de forma immediata la moratòria per impedir que es construeixin noves incineradores a Catalunya. La petició xoca amb la postura defensada per Calvet, que al·lega que un informe del gabinet jurídic del seu departament impedeix fer-ho a través d’un decret o d’un acord del govern català.

Per aquest motiu, i segons recull Nació Digital, Calvet subratlla que la moratòria de nous projectes d’incineració de residus no compleix els requisits d’urgència i assenyala que s’ha de fer a través d’una llei. El titular de Territori i Sostenibilitat advoca, en aquest sentit, per incloure aquesta qüestió a la llei de residus que està elaborant la seva conselleria. La posició del conseller no ha agradat a les entitats ecologistes, ja que afirmen que Calvet està incomplint la moció aprovada al Parlament el passat 5 de març.

Vilanova ha assegurat, en una roda de premsa convocada per la plataforma, després que el departament liderat per Calvet hagi arxivat el projecte de crema de residus de Cercs arran d’una incompatibilitat urbanística, que “la posició del grup respecte a la moratòria és contradictòria amb la del conseller Calvet, hi ha un informe jurídic que és totalment al servei d’una posició i que permet, fins i tot, la possibilitat d’evitar aplicar la moratòria”.

El diputat de JxCat ha lamentat que el “lobby de la incineració” hagi dominat “la política catalana durant molt temps” i ha emfatitzat que en aquesta comunitat autònoma “s’han fet les coses tan malament els últims anys” en aquesta matèria que “s’està anant en contra de la dinàmica internacional i europea”.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides