El Govern tanca la Cerdanya i el Ripollès per l’alt risc de contagi de Covid-19

Només s'hi podrà accedir per motius laborals, sanitaris, educatius i cura de persones i es restringeix a 6 els comensals els festius

Alba Vergés
Alba Vergés

El govern de la Generalitat ha pres mesures dràstiques davant l’alt risc de rebrot i l’elevat risc de contagi al Ripollès i la Cerdanya. Les dues comarques queden tancades després que el Procicat s’hagi reunit aquest vespre. Així, igual que va passar el mes de març a la Conca d’Òdena, el Govern ha decidit fer un confinament perimetral.

Ho han anunciat en nom del Govern, la consellera de Salut, Alba Vergés, i el conseller d’Interior, Miquel Sàmper. També han anunciat que la restauració de la zona haurà de tancar. Els consellers han explicat que la mobilitat en aquestes regions, amb “una ocupació molt superior a l’habitual en aquestes dates”, podria explicar l’augment de contagis en aquestes dues comarques.

Sàmper ha explicat que només es permetrà entrar i sortir per causes laborals, sanitàries, educatives o de cura de persones, així com altres causes justificades, o per tornar al domicili habitual, així com la recollida i cura de menors en el cas de pares separats. Aquesta mesura entra en vigor aquesta mitjanit i tindrà una vigència de quinze dies.

Per tal de donar compliment a la resolució, els Mossos d’Esquadra desplegaran diverses unitats a les xarxes viàries que donen accés a les comarques del Ripollès i de la Cerdanya, “amb control estàtic i dinàmic”, a totes les carreteres. També col·laboraran les policies locals de Puigderdà i Ripoll, amb uns 200 agents diaris.

L’executiu català havia anunciat que el 28 de desembre, dilluns vinent, es podrien revisar les mesures per endurir-les si les xifres de la Covid-19 no experimentaven millora, però aquesta revisió s’ha avançat i ha arribat només dos dies després que entressin en vigor les restriccions per al calendari nadalenc. Sobre la possibilitat que es tornin a anunciar restriccions abans de dilluns 28, la consellera Vergés ha dit que no ho contempla. En tot cas, sí que ha explicat que el comportament d’aquestes dues comarques ja està “clarament diferenciat de la resta del país, amb una reproducció de casos molt ràpida”.

El risc de rebrot al Ripollès és de 1.858 i el de la Cerdanya s’enfila fins al 4.081. El risc de rebrot està als dos llocs molt per sobre de la mitjana catalana que es de 1,4.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides