El govern català avisa, s’han acabat les advertències i augmentaran les sancions

Interior farà un seguiment més detallat per assegurar que es compleixen les normes als establiments de restauració

L’endemà de l’anunci de les noves restriccions per intentar fer front a l’augment de casos de coronavirus viscut durant els últims dies, el Govern prepara l’operatiu que ha d’assegurar que la gent compleixi les mesures aprovades.

El vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès, assegurava ahir que s’intensificaran les inspeccions i controls per assegurar que tots els establiments compleixen la normativa.

En concret: “Hem encarregat al Departament d’Interior l’elaboració d’un pla d’inspeccions que permeti el control en aquells establiments d’obertura al públic per garantir que es compleixen les mesures. No amb una voluntat sancionadora, sinó per donar sentit a aquells establiments, que són la majoria, que estan complint”.

Aquest pla del Departament d’Interior al qual feia referència el vicepresident permetrà a les policies locals fer un seguiment més detallat dels establiments de restauració.

De fet, el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha avisat que s’han acabat les advertències: “En la mesura en què hem vist certs incompliments, ha arribat el moment d’executar aquesta fase més sancionadora i de més control”.

Entre altres aspectes, el pla d’interior preveu patrulles que es dedicaran exclusivament a vigilar que bars i restaurants compleixin les mesures contra el coronavirus, perquè és on han observat més infraccions fins ara.

Vigilaran específicament l’aforament, la distribució de taules, la ventilació, i fins i tot si els treballadors van amb mascareta. Unes instruccions que ja s’havien repartit abans de les noves mesures, però que com demanava el mateix Major Trapero en la introducció fa dos dies, en un principi tenien una missió pedagògica, i només contemplava multar en cas d’incompliment greu i reiterat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides