El Suprem inadmet 50 querelles contra el govern per la gestió de la pandèmia

La Sala Penal no aprecia indicis de delicte, però les remet als jutjats de Madrid

Pedro Sánchez
Pedro Sánchez

El Tribunal Suprem ha optat per inadmetre 20 querelles i 30 denúncies que van presentar diversos sindicats, entitats, organitzacions professionals dels àmbits de la sanitat i de les forces de seguretat, familiars de víctimes de la Covid-19 i el partit polític Vox contra el govern d’Espanya per la gestió de la pandèmia.

La Sala Penal del Suprem no aprecia indicis de delicte que assenyalin els membres de l’executiu, com havia conclòs la Fiscalia. En aquest sentit, addueix que no s’ha justificat degudament l’autoria dels fets denunciats.

En canvi, el Suprem dedueix testimoni de les querelles i les denúncies, i ha acordat remetre-les a un jutjat de Madrid perquè iniciï les causes penals que trobi oportunes o les acumuli a les que ja s’hagin tramitat.

La interlocutòria del Suprem, en particular, indica als jutjats ordinaris que les investigacions que endeguin sobre la gestió de la pandèmia han d’incidir en les morts en les residències geriàtriques, en la possible omissió de les mesures de seguretat per a treballadors sanitaris i dels cossos i forces de seguretat, i en si es va cometre malversació amb l’adquisició de material defectuós.

Si les diligències practicades per aquests jutjats detecten indicis de responsabilitat contra algun aforat, aleshores els jutges, mitjançant una exposició raonada, podran retornar l’afer al Suprem, explica la mateixa resolució.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.