JxCat tanca files amb Núria Marín a la Diputació de Barcelona

Munté acusa Esquerra Republicana de fer mal a la institució amb les acusacions contra la seva presidenta

Imatge de l'alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín, en roda de premsa aquest 13 de juliol de 2020. (Horitzontal)

Esquerra Republicana i Ciutadans de la Diputació de Barcelona han aprofitat el torn de precs i preguntes del ple de desembre per pressionar la presidenta, Núria Marín, i que s’aparti del càrrec. En la sessió, celebrada aquest dijous, el diputat d’ERC Dionís Guiteras ha demanat a Marín que renunciï, mentre que el diputat de Cs Salvador Tovar li ha plantejat la possibilitat d’acollir-se a una dimissió temporal fins que no es resolgui la seva implicació en la investigació oberta al voltant del Consell Esportiu de l’Hospitalet, d’on és alcaldessa.

Per la seva banda, Neus Munté, de Junts per Catalunya, ha demanat respecte per la presumpció d’innocència, motiu pel qual Isaac Peraire, membre de la direcció d’ERC, ha demanat a Twitter també la seva dimissió.

La petició arriba després que Marín hagi demanat declarar davant del jutge de manera voluntària sobre aquest afer, en el que està investigada i pel qual va ser detinguda i posada en llibertat. No obstant això, Guiteras ha reclamat que la presidenta obri la porta a plegar en benefici d’una institució “prou menystinguda i poc valorada”. “Li demanem que mantingui neta la institució, li demanem la dimissió i que reflexioni perquè entenem que ni vostè, ni cap de nosaltres ni els alcaldes de la demarcació es mereixen que seguim en aquesta situació”, ha apuntat.

Una petició que des de Ciutadans s’ha intentat suavitzar, a través del diputat Salvador Tovar, que ha plantejat que Marín renunciï de manera temporal a la presidència de l’entitat i la cedeixi en algun altre company. “Entenem que ha de fer una passa al costat fins que no s’exclogui de les investigacions”, ha assenyalat, per no posar “el seu interès personal per damunt de la institució”.

Finalment, Munté ha reclamat un “escrupolós respecte” per a totes les persones que es poden veure investigades en un procés judicial i ha acusat ERC de fer mal a la institució amb les acusacions contra la seva presidenta. Marín ha reiterat que ha donat explicacions tant al govern de la Diputació com a la resta dels grups que hi són representats, entenent que és “obligació de tots els grups demanar explicacions” de tot el que considerin. “Alguns responsables polítics creuen que entre les seves opcions hi ha les de fer de fiscal i jutge”, ha lamentat, una actitud que, diu, fa mal “a la política i al país”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides