La residència de Tremp va comunicar la millora d’un intern que havia mort

El centre, intervingut per la Generalitat i investigat per la Fiscalia, acumula 55 morts durant la segona onada

La residència Fiella
La residència Fiella

La residència geriàtrica de la Fundació Fiella va comunicar la millora de la situació d’un intern als familiars, tot i que aquesta persona ja havia mort, segons un testimoni revelat pel diari Segre. “Em van trucar de la residència de Tremp per explicar-me que el sector on estava el meu familiar estava lliure de contagis, i jo els vaig dir que havia mort feia una setmana”, explica aquesta persona al rotatiu lleidatà.

El cas ha transcendit després que la xifra de morts en aquesta residència de Tremp hagi pujat fins a les 55 i la d’interns contagiats sigui de 68, oficialment. El centre, que es troba sota el control directe del Departament de Salut de la Generalitat des del 28 de novembre i està sent investigat per la Fiscalia de Lleida, no va ser desinfectat per una empresa especialitzada fins al dia 29, l’endemà que Salut n’assumís el control i deu dies després que aquest departament conegués l’existència de problemes, publica El Periódico.

Aquell mateix dia 29 hi van accedir per primer cop els Bombers per inspeccionar i sectoritzar, explica una portaveu del cos al mateix diari, que indica que a diferència del cas de la intervenció ràpida de Cervera, la intervenció de Tremp va ser planificada i consensuada entre Salut Pública, el CAP local, la residència i els Bombers.

La Fundació Fiella retreu el Departament de Salut que va enviar efectius supervisors a la residència el dia 21 i no van adoptar llavors cap mesura contundent. Salut recrimina als responsables del centre que no van aplicar els protocols de contenció de la pandèmia.

El descontrol, admès per Salut en una roda de premsa de la gerent de les regions sanitàries de l’Alt Pirineu i Aran i de Lleida, Divina Farreny, va arribar fins al punt que els usuaris de la residència contagiats i aïllats han passat setmanes sense roba neta, publica també el Segre, per bé que afegeix que, segons fonts de Salut, ara el servei de bugaderia funciona correctament.

Aquset dilluns, la Fiscalia de Lleida ha tornat a demanar al departament que encapçala la consellera Alba Vergés que li faciliti informació per avaluar si es van complir els protocols de seguretat contra la Covid-19 a la residència, després d’haver-la sol·licitat la setmana passada i no haver obtingut una resposta.

Per la seva part, Josep Maria Mauri, el vicari general de la diòcesi d’Urgell i membre del patronat de la Fundació Fiella, ha afirmat que la residència geriàtrica era “modèlica” abans de la intervenció de Salut -que diu que es va produir el dia 26- i que, des d’aleshores, “no som responsables”.

(Visited 133 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari