El rei emèrit va pagar la regularització amb una línia de liquiditat que tenia des del 2019

Joan Carles I va usar un producte bancari del Santander per abonar 678.393,72 euros per les donacions d'Allan Sanginés-Krause

Joan Carles I, durant la cerimònia de la seva abdicació, l'any 2014
Joan Carles I, durant la cerimònia de la seva abdicació, l'any 2014

Joan Carles I de Borbó, el rei emèrit d’Espanya, va abonar 678.393,72 euros per regularitzar la seva situació amb Hisenda, corresponent als regals xifrats en més de 800.000 euros que va rebre de l’empresari mexicà Allan Sanginés-Krause durant els exercicis fiscals del 2016 al 2018, gràcies a una línia de liquiditat que li havia concedit el Santander l’any 2019, revela El Español.

Els fons obtinguts per Joan Carles I de part de Sanginés-Krause a través d’un excol·laborador i presumpte testaferro del monarca, el coronel Nicolás Murga, uns 800.000 euros en total, no van constar a les declaracions d’IRPF ni d’impost de societats del rei emèrit, el qual acaba de presentar una declaració complementària.

La línia de liquiditat usada per efectuar l’abonament, revelada ara per El Español, no és un producte contractat expressament per fer front als deutes amb Hisenda, sinó que el va obtenir l’any passat, segons la mateixa informació, per fer front a futures necessitats de liquiditat. Actualment, des del març d’enguany, Joan Carles I no rep cap assignació de diners públics procedents dels pressupostos de la Casa Reial.

La regularització es troba sota la lupa de la Fiscalia, que ha anunciat que examinarà si la maniobra ha estat espontània -no una reacció a una alerta que empenyés el rei emèrit a presentar-la-, veraç i completa. En funció del compliment dels tres requisits, la Fiscalia decidirà si procedeix penalment contra l’excap d’Estat.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.