Nou atac vandàlic de sectors ultranacionalistes ‘indepes’ a la seu d’ERC de Mataró

El local s'ha aixecat aquest dilluns amb pintades com "Catalunya catalana", "33" o "ratesnyoles"

La seu d’Esquerra Republicana de Mataró s’ha aixecat aquest dilluns pel matí, i per segon cop en dues setmanes, amb pintades de sectors ultranacionalistes independentistes que utilitzen símbols com “Catalunya Catalana”, “33” (símbol de l’ultranacionalisme català que significa “Catalunya catalana”) i que acusen la força republicana de “ratesnyoles”. També han escrit “Castillo rata”, després que l’exdiputat socialista, Carles Castillo, hagi fitxat com a independent a les llistes d’ERC per Tarragona de cara a les eleccions catalanes del proper 14 de febrer.

El local dels republicans mataronins ja havia patit un primer atac vandàlic el passat 5 de desembre. En aquella ocasió, les pintades indicaven “Traïdor Tardà”, “Defensa.cat”, “33”, “venuts” i “Homrani dimissió”.

ERC Mataró ha assegurat en una piulada que “continuarem defensant els valors republicans” i subratlla que “la xenofòbia, quan més lluny de l’independentisme, millor!”.

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha condemnat en una piulada l’atac: “vandalitzar les seus dels partits és una actuació pròpia d’intolerants i antidemòcrates. Volem condemnar aquests fets i mostrar la nostra solidaritat amb les víctimes, en aquest cas ERC”.

L’economista i número 2 de la candidatura dels comuns al Parlament el proper 14 de febrer, Joan Carles Gallego, també ha mostrat “tot el suport” als republicans i ha defensat que “entre tots i totes hem d’aïllar el feixisme”.

Cal recordar que segons un informe elaborat l’any 2019 per l’Oficina de Drets Civils i Polítics, organisme que depèn del organisme del departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda de la Generalitat, els socialistes catalans van ser la principal diana de la intolerància política, ja que van rebre 125 dels 212 atacs comptabilitzats contra seus de partits polítics. En segon lloc se situava ERC, amb 47 casos, i en tercer lloc, Ciutadans, que va patir 11 atacs l’any passat. La CUP en va patir 10, mentre que Podem va totalitzar set. El PDECat i el PP, quatre cadascun. I JxCat, tres.

(Visited 1.280 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari