Canadell guanya les primàries de JxCat i serà el segon de Borràs

Gemma Geis s'imposa a Girona, Ramon Tremosa a Lleida i Albert Batet a Tarragona

Joan Canadell

El president de la Cambra de Comerç, Joan Canadell, ha guanyat les primàries de Junts per Catalunya a Barcelona i serà el segon de la candidata a la presidència de la Generalitat, Laura Borràs. La diputada Gemma Geis s’ha imposat com a cap de llista per Girona; el conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, per Lleida, i el portaveu parlamentari del partit, Albert Batet, per Tarragona.

Canadell, que va anunciar el seu salt a la política després de l’elecció de Borràs, ha estat el candidat més votat dels 127 noms que s’han presentat a aquesta segona etapa de primàries. Ha rebut 1.269 vots, amb el suport de més de la meitat dels militants de la demarcació de Barcelona. D’aquesta manera, secundarà a l’encara portaveu del partit al Congrés en una llista per Barcelona en què també hi haurà la portaveu de Junts, Elsa Artadi, la segona més votada (1.212 vots).

Tancat el segon procés de primàries, Junts encara té pendent una tercera etapa aquest mateix mes de desembre en què l’executiva completarà els 135 llocs de les quatre llistes electorals, capítol en el qual Carles Puigdemont, fins ara al marge, entrarà en escena. L’expresident de la Generalitat ja ha manifestat la seva ferma voluntat de ser present a la llista, implicar-se a fons en la campanya i seguir liderant el projecte i des del partit mantenen la porta oberta a què pugui ser cap de cartell per Barcelona o Girona.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides