Junts endureix les seves condicions per participar en la taula de diàleg

El partit demana una llei d'amnistia abans que acabi la legislatura, un referèndum pactat i un sistema de garanties

  El portaveu de JxCat, Josep Rius

  Foto: @JuntsXCat

  El portaveu de Junts per Catalunya (JxCat), Josep Rius, ha posat sobre la taula les condicions del seu partit per participar en la taula de diàleg i ha assegurat que Junts “no farà res per blanquejar-la”. Després de considerar que la taula “ha fracassat” i “és morta”, Rius ha advertit que el partit postconvergent només s’asseurà “si deixa de ser una taula de diàleg i entrem en un procés de negociació” i ha posat tres condicions: llei d’amnistia, referèndum pactat i sistema de garanties.

  Per a Junts, és necessari “que s’abordi l’essència del conflicte” i, segons ha manifestat Rius, “això comporta l’elaboració d’una llei d’amnistia que posi fi a la repressió de tots els encausats”. El partit, a més, ha posat un termini a aquesta normativa, i ha assenyalat que la llei “hauria de ser aprovada abans d’acabar la legislatura“.

  Rius també ha insistit en tractar l’exercici del dret a l’autodeterminació i ha posat com a segona condició perquè Junts sigui present a la taula que, durant les negociacions, es pacti i s’acordi un referèndum. D’altra banda, el portaveu de Junts ha defensat l’establiment d’un “sistema de garanties i de seguiment” que permeti “monitorar” el procés de negociació i els acords que es puguin assolir.

  Respecte a la petició del president d’Espanya, Pedro Sánchez, relacionada amb la presència de Junts a la taula de diàleg, el partit ha afirmat que constata “l’error que va significar vetar la presència de JxCat en aquesta taula” així com “el fracàs” de les negociacions “entre ERC i PSOE”. En aquest sentit, Rius ha assenyalat que “sense JxCat no hi ha possible resolució del conflicte polític entre Catalunya i Espanya”.

  Facebook
  Twitter
  WhatsApp

  avui destaquem

  Deixa un comentari

  NOTES ESPECIALS

  Notícies més llegides

   

  Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.